Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, Γ. Λιλλήκα




ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Σταθερή η αλληλεγγύη μας για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τρίτη 24 Μάρτη 2015
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γ. Λιλλήκα, στα γραφεία του ΚΚΕ, στη Βουλή.
Μετά τη συνάντηση ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είχαμε την ευκαιρία να έχουμε μία γόνιμη, μία ουσιαστική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στις δύο χώρες με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, κ. Λιλλήκα. Εκφράσαμε ως ΚΚΕ την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του κυπριακού λαού για μια δίκαιη βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, στα πλαίσια των εκφρασμένων - πάρα πολλές φορές και σταθερά - θέσεων του ΚΚΕ απέναντι στο κυπριακό πρόβλημα και την προοπτική της λύσης του. Ταυτόχρονα, ανταλλάξαμε σκέψεις και εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα που δίνει και ο ελληνικός λαός και ο κυπριακός λαός, στην πάλη ενάντια στα μέτρα της οικονομικής κρίσης, ενάντια στα μνημόνια, τους νόμους που πλήττουν το λαϊκό εισόδημα και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις λαϊκές οικογένειες των δύο χωρών».
Από τη συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον Γ. ΛιλλήκαΑπ' την πλευρά του, ο Γ. Λιλλήκας, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε το ΚΚΕ για τη στήριξη στον αγώνα για την επίλυση του Κυπριακού, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της κρίσης και των μνημονίων στο λαό της Κύπρου και πρόσθεσε: «Αυτός ο διάλογος που είχαμε ελπίζουμε θα συνεχιστεί, είναι εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και η σύνθεση ή η όποια διαφορετική θέση εμπλουτίζει το διάλογο και μας επιτρέπει να καταλήξουμε στις καλύτερες δυνατές λύσεις προς όφελος και του κυπριακού και του ελληνικού λαού κι όπως ο ελληνικός λαός συμπαρίσταται στον κυπριακό λαό, το ίδιο να ξέρετε, και είμαι σίγουρος ότι εκφράζω το σύνολο του κυπριακού ελληνισμού, είναι αλληλέγγυος και στέκει δίπλα στον ελληνικό λαό στον αγώνα που διεξάγει σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες».