Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Νέα προκλητική και επικίνδυνη πρόταση του υπουργού Παιδείας - Σχόλιο του ΚΚΕ

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Τρί, 18/11/2014 - 17:20
Νέα προκλητική πρόταση από τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος προτείνει οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε άδεια ανατροφής των παιδιών τους να καλύπτουν τα κενά στα σχολεία εργαζόμενοι για λίγες ώρες την ημέρα.
Σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Παιδείας υπολόγισε σε 3.000 τους εκπαιδευτικούς που είναι σε άδεια ανατροφής τέκνων και ανέφερε πως μπορούν να αμείβονται με ένα επίδομα 300 ευρώ το μήνα.
Σε σχόλιό του για την παραπάνω πρόταση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Μετά την πρόταση του υπουργού Παιδείας για εθελοντική εργασία εκπαιδευτικών που θα αμείβονται με μόρια αντί για μισθό, η νέα πρόταση του Α. Λοβέρδου, να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία με εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε άδεια ανατροφής τέκνων, είναι προκλητική και επικίνδυνη.
Εκμεταλλεύεται τη δεινή οικονομική θέση που βρίσκονται οι νέοι εκπαιδευτικοί και οι οικογένειές τους και με δόλωμα ένα επίδομα 300 ευρώ ανοίγει το δρόμο για την αμφισβήτηση του ίδιου του θεσμού της γονικής άδειας.
Οι προτάσεις του υπουργού Παιδείας πρέπει να απορριφθούν. Η μόνη λύση για τα κενά στα σχολεία βρίσκεται σ’ αυτό που με κάθε τρόπο η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει: Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και ωρομισθίων, αύξηση της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης τώρα».