Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ για τις απειλές του Αχ. Μπέου κατά εργαζομένων

 ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Τρί, 18/11/2014 - 21:25
Σε ανακοίνωση για τις απειλές του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ τονίζει:
«Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με πρόταση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", έγινε συζήτηση της απαράδεκτης κλήσης σε αναφορά από τη δημοτική αρχή, που κατέληξε σε έγγραφη προειδοποίηση ενάντια στην Εύη Καρυδάκη για τη συνδικαλιστική της δράση. Είχε προηγηθεί η μαζική καταδίκη και καταγγελία της στάσης της δημοτικής αρχής από δεκάδες φορείς και σωματεία του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα της περιοχής. Η Εύη Καρυδάκη, στέλεχος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στο χώρο των ΟΤΑ, κλήθηκε σε απολογία με την κατηγορία της "άρνησης υπηρεσίας", γιατί ενημέρωνε τους συναδέλφους της για την επικείμενη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου της, στον οποίο είναι και μέλος του ΔΣ, έχοντας πάρει συνδικαλιστική διευκόλυνση μετά από συνεννόηση με τον προϊστάμενό της και τη διευθύντρια της, ως όφειλε με βάση το νόμο. Αυτό που ενόχλησε τη δημοτική αρχή είναι η συνεπής στάση των ταξικών δυνάμεων και των κομμουνιστών στο χώρο των ΟΤΑ που είναι στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης και πάλης των εργαζομένων.
Η τοποθέτηση του Αχ. Μπέου στη σημερινή συνεδρίαση και η άμεση απειλή του ότι "η κ. Καρυδάκη δέχθηκε μια απλή επίπληξη και αν το ξανακάνει θα είμαι εγώ απέναντί της", είναι επικίνδυνη και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Στοχοποιεί την Εύη Καρυδάκη, με φασιστική – χρυσαυγίτικη φρασεολογία. Ασφαλώς τέτοιες απειλές δεν αγγίζουν τους κομμουνιστές. Ωστόσο, θέλουν να διαμορφώσουν ένα κλίμα σιωπής και τρομοκρατίας απέναντι στους εργαζόμενους. Οι προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι ξεκάθαρες. Τις δήλωσε ξανά ο Αχ. Μπέος, σαν λαγός της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και του νόμου που είναι στα σκαριά για το χτύπημα στα σωματεία και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα: Απαγορεύεται ο συνδικαλισμός στο χώρο της δουλειάς.
Η φρασεολογία του Μπέου δεν είναι απλά ενός ανθρώπου της νύχτας. Είναι η ιδεολογία και η φρασεολογία μιας τάξης. Της τάξης των μεγαλοεπιχειρηματιών, των βιομηχάνων, της μεγαλοεργοδοσίας που θέλουν να ξεμπερδεύουν με τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, είναι πιο επιθετικοί τώρα μέσα στην κρίση, γιατί η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξή τους μπορεί να έρθει μόνο αν πατήσει πάνω στο αίμα και τον ιδρώτα των εργατών.
Η ΝΔ, που στήριξε και στηρίζει τον Αχ. Μπέο, έχει τεράστιες ευθύνες. Η σημερινή επικίνδυνη λογοδιάρροια που έπιασε τον δήμαρχο Μπέο, η στοχοποίηση στελεχών του ΚΚΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος πρέπει να καταγγελθεί και να καταδικαστεί από όλους τους φορείς και τα κόμματα, χωρίς αστερίσκους».