Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση της ΚΝΕ για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

 ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Κυρ, 16/11/2014 - 14:44 Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 16/11/2014 - 21:17
Στη κατάμεστη αίθουσα της Πολυτεχνικής Σχολής, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 41 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου που διοργάνωσε η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.
Στην εκδήλωση που είχε τίτλο «Η ανυπότακτη αγωνιστική στάση, η πάλη του λαού εξυψώνονται στον αγώνα ενάντια στην αστική εξουσία και την καπιταλιστική σκλαβιά», μίλησε ο Ηλίας Γκουτζηγιάννης, μέλος του ΓΠ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ο οποίος σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Ο λαός μπορεί να είναι ισχυρός μόνο όταν είναι οργανωμένος και παλεύει για το δίκιο του. Τιμάμε την εξέγερση του λαού και της νεολαίας δυναμώνοντας τους αγώνες με ισχυρό ΚΚΕ». (Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία στο συνημμένο)
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με συναυλία από το συγκρότημα της ΚΝΕ.
  • Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, η ΤΕ Β/Δ Συνοικιών Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, πραγματοποίησε την παρουσίαση του βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», «Κόμμα "Παντός Καιρού"», με ομιλήτρια τη Νένα Νικοπολιτίδου, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας. Προβλήθηκε video για το Πολυτεχνείο και λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας από το αρχείο του «Ριζοσπάστη», καθώς και παιδότοπος. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια για το Πολυτεχνείο από το συγκρότημα του ΠΑΜΕ.