Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Απαγορεύει το συνδικαλισμό ο δήμαρχος Βόλου. Προκλητική επίθεση σε βάρος της Εύης Καρυδάκη συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ και στελέχους του ΚΚΕ,



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2014
Με προκλητική φρασεολογία και με την απαράδεκτη δήλωση ότι «απαγορεύεται ο συνδικαλισμός στο χώρο δουλειάς», ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος επιτέθηκε στην Εύη Καρυδάκη, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας και στέλεχος του ΚΚΕ. Η συνδικαλίστρια έχει κληθεί σε απολογία από τη δημοτική αρχή με την «κατηγορία» της «άρνησης υπηρεσίας», επειδή ζήτησε και πήρε ολιγόωρη άδεια για να καλέσει τους συναδέλφους στη Γενική Συνέλευση του κλαδικού τους σωματείου.
Μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, όπου έφεραν το θέμα οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Αχ. Μπέος είπε, ανάμεσα στα άλλα: «Κάποιοι έχουν ξεφτιλίσει τον συνδικαλισμό, αλλά οι υπάλληλοι του Δήμου Βόλου έχουν ένα μεγάλο προνόμιο: Πληρώνονται κάθε μήνα σε σχέση με άλλους πολίτες που είναι άνεργοι και αυτό δεν μπορούν να το εκμεταλλεύονται, εν ώρα εργασίας και προσφοράς απέναντι στους πολίτες και να κάνουν συνδικαλισμό σε βάρος πολιτών και να κάνουν ανακοινώσεις για το "ΠΑΜΕ κι έρχομαι", ενώ δεν έχουν δικαίωμα άδειας, ή την έχουν εξαντλήσει». Ταυτόχρονα, προχώρησε σε άμεση απειλή κατά της συνδικαλίστριας, λέγοντας: «Η κ. Καρυδάκη δέχθηκε μια απλή επίπληξη και αν το ξανακάνει θα είμαι εγώ απέναντί της»!

Σε ανακοίνωσή της, η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ τονίζει, ανάμεσα σε άλλα: «Ασφαλώς τέτοιες απειλές δεν αγγίζουν τους κομμουνιστές. Ωστόσο, θέλουν να διαμορφώσουν ένα κλίμα σιωπής και τρομοκρατίας απέναντι στους εργαζόμενους.
Η φρασεολογία του Μπέου δεν είναι απλά ενός ανθρώπου της νύχτας. Είναι η ιδεολογία και η φρασεολογία μιας τάξης. Της τάξης των μεγαλοεπιχειρηματιών, των βιομηχάνων, της μεγαλοεργοδοσίας που θέλουν να ξεμπερδεύουν με τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, είναι πιο επιθετικοί τώρα μέσα στην κρίση, γιατί η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξή τους μπορεί να έρθει μόνο αν πατήσει πάνω στο αίμα και τον ιδρώτα των εργατών.
Η ΝΔ, που στήριξε και στηρίζει τον Αχ. Μπέο, έχει τεράστιες ευθύνες. Η σημερινή επικίνδυνη λογοδιάρροια που έπιασε τον δήμαρχο Μπέο, η στοχοποίηση στελεχών του ΚΚΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος πρέπει να καταγγελθεί και να καταδικαστεί από όλους τους φορείς και τα κόμματα, χωρίς αστερίσκους».
Στις απειλές Μπέου προς την Εύη Καρυδάκη, απάντησε και η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας τα εξής: «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Να προσέχει να μη φάει τα μούτρα του, όμως. Στις 27 Νοέμβρη έχει προκηρυχτεί απεργία. Είναι στο χέρι των εργαζομένων του Δήμου να δώσουν με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία αποστομωτική απάντηση. Οι επικίνδυνες δηλώσεις του, πρέπει να καταδικαστούν άμεσα και απερίφραστα από όλους τους φορείς της περιοχής. Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς, χωρίς καθυστέρηση να απαντήσουν».