Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΒΟΥΛΗ :Το θέατρο του παραλόγου δεν έχει τέλος. Παρέμβαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τρίτη 25 Αυγούστου 2015
Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί και βρισκόμαστε σε διαδικασία διερευνητικών εντολών, εν αναμονή της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δηλώνει ότι θα διατηρήσει ανοιχτή τη Βουλή ως το τέλος της βδομάδας που «τρέχει», καθορίζοντας και το πρόγραμμα της Ολομέλειας και των Επιτροπών... Το περασμένο Σάββατο συγκάλεσε τη Διάσκεψη των Προέδρων και ενώ δε συμμετείχε εκπρόσωπος από τα κοινοβουλευτικά κόμματα με εξαίρεση τη «Λαϊκή Ενότητα» του Π. Λαφαζάνη, επανήλθε την Κυριακή, αν και γνώριζε ότι και πάλι δε θα υπάρξει απαρτία. Η ίδια ζήτησε, σήμερα Τρίτη, το απόγευμα, να συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής για να συζητήσει για τις γερμανικές αποζημιώσεις και αύριο Τετάρτη να συνεδριάσει για το θέμα του χρέους.

Με αφορμή τη σύγκληση της Διάσκεψης το Σάββατο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης έκανε το Σάββατο την ακόλουθη δήλωση: «Οι εκπρόσωποι της ΚΟ του ΚΚΕ δε θα πάρουν μέρος στη σημερινή (σ.σ. του Σαββάτου) συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, η οποία δεν έχει κανένα απολύτως αντικείμενο, από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί και ουσιαστικά βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο».
Χτες, εξάλλου, συγκάλεσε την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με θέμα ημερήσιας διάταξης τη «λήψη απόφασης» προκειμένου να υποβληθεί αίτημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποστείλει στη Βουλή τα πρακτικά από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στις 6 Ιούλη. Για σήμερα, στις 2 το μεσημέρι, έχει προγραμματίσει συνεδρίαση της ίδιας Επιτροπής με θέμα την εξέταση του πρώην υπουργού Οικονομικών και σημερινό διοικητή της, ΤτΕ Γ. Στουρνάρα, για την υπόθεση της «Siemens».
Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και η συνέχιση της αλληλογραφίας της Ζ. Κωνσταντοπούλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο κατηγορεί ότι δεν την ενημέρωσε επίσημα για την παραίτηση της κυβέρνησης και την έναρξη των διερευνητικών εντολών. Η τελευταία επιστολή της ήταν τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου, στην οποία σημείωνε ότι ο ΠτΔ επιμένει «στην προώθηση μιας αντισυνταγματικής διαδικασίας». Στην ίδια επιστολή, ζήτησε τα πρακτικά από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Σε απάντησή του, ο ΠτΔ χαρακτηρίζει τα όσα του προσάπτει η Ζ. Κωνσταντοπούλου «απόψεις προδήλως νομικώς αβάσιμες».
Παρέμβαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έκανε χτες την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, το Σάββατο 22 Αυγούστου, με δήλωσή της ξεκαθάρισε ότι δε θα πάρει μέρος στη Διάσκεψη Προέδρων, γιατί δεν έχει κανένα απολύτως αντικείμενο, από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί και ουσιαστικά βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.
Η θέση αυτή ισχύει στο ακέραιο και στην περίπτωση της συνεδρίασης των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και της Ολομέλειας, που ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής, στο πλαίσιο προεκλογικών παιχνιδιών παραπλάνησης του λαού.
Επαναλαμβάνουμε ότι δεν έχει αντικείμενο η συνεδρίαση της Βουλής και επιβάλλεται να σταματήσουν τα σόου σκοπιμότητας και η χρησιμοποίηση του καναλιού της Βουλής για την προβολή τους.
Οσον αφορά τα περί "δημοκρατίας" που επαναλαμβάνονται διαρκώς από την κ. Κωνσταντοπούλου, σημειώνουμε μόνο ότι είναι μεγάλες οι ευθύνες της προέδρου της Βουλής και σύσσωμης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γιατί, εκτός των άλλων, επί 7 μήνες αρνήθηκαν να φέρουν για συζήτηση στη Βουλή τις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών, την επαναφορά του 13ου - 14ου μισθού και σύνταξης κ.ά.».