Ο λαός να μη δώσει δύναμη σε κανένα κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ, που ψήφισε και στήριξε το μνημόνιο επισήμανε μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά fm» το πρωί της Πέμπτης 27 Αυγούστου 2015. 

Ειδικότερα για την κυβέρνηση επισήμανε ο Σ. Ζαριανόπουλος ότι «αντιγράφοντας μέχρι και τις διατυπώσεις των προηγούμενων πρωθυπουργών- ουσιαστικά ζητά δύναμη για να εφαρμόσει με τον πιο βάρβαρο τρόπο, το πιο βάρβαρο μνημόνιο που έχει περάσει στην ελληνική κοινωνία, προσθέτοντάς το στα δύο προηγούμενα μνημόνια».
Όσον αφορά τη Λαϊκή Ενότητα, υπογράμμισε ότι παραπλανά και επιχειρεί να ξεγελάσει το λαό με την ίδια επιχειρηματολογία και τις ίδιες διατυπώσεις που χρησιμοποιούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και το 2015 προεκλογικά. «Ήταν οι ίδιοι που απευθυνόμενοι σε αριστερούς, ριζοσπάστες, προοδευτικούς ανθρώπους, πρωτοστάτησαν στην κοροϊδία τους, λέγοντάς τους "ψηφίστε Τσίπρα για να φύγει το μνημόνιο"». 
Ο Σ. Ζαριανόπουλος αναφέρθηκε και στον αντιλαϊκό ρόλο της Χρυσής Αυγής, που μπορεί να εμφανίζεται «αντιμνημονιακή αλλά είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ με εθνική παραγωγή και κυρίαρχους του εργοδότες της, βιομήχανους, εφοπλιστές και μεγαλέμπορους». 


Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να εμποδίσει και την εφαρμογή των μνημονίων και να απορρίψει νέες παγίδες ταυτόσημες με αυτές του Γενάρη του '15 με τους «αντιμνημονιακούς» που πολύ γρήγορα γίνονται «μνημονιακοί», υπογράμμισε ο Σ. Ζαριανόπουλος απευθυνόμενος ιδιαίτερα σε εκείνους τους αριστερούς ανθρώπους που κατάλαβαν πια τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ 1, ΣΥΡΙΖΑ 2 και όλο αυτό το δήθεν αντιμνημονιακό μέτωπο.

Ενίσχυση του ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία όπου την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής θα έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και όχι αυτοί που φέρνουν τα μνημόνια, δηλαδή το κεφάλαιο και η ΕΕ.