Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Κ. Παπαδάκης: Ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Πέμ, 27/08/2015 - 19:37
Σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις εκλογές, αλλά πάνω απ' όλα στο δρόμο και στην ανάπτυξη των αγώνων κάλεσε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος, σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ 1 το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Αυγούστου. Το ΚΚΕ, πρόσθεσε, έχει και πρόγραμμα και σχέδιο εξουσίας και οικονομίας που μπορεί να χτυπήσει τον πραγματικό αντίπαλο που είναι το κεφάλαιο, η εξουσία και η ιδιοκτησία του και οι εργαζόμενοι να γίνουν αφέντες του πλούτου που παράγουν.
Τόνισε ότι «ο λαός μπορεί να πιστέψει τη δύναμή του», υπογραμμίζοντας ότι σήμερα οι εργαζόμενοι πρέπει να συνδέσουν την πάλη και την ψήφο τους με την αμφισβήτηση συνολικά του συστήματος.

Ο Κ. Παπαδάκης απάντησε και στην αναφορά που έκανε σε προηγούμενο πάνελ ο δημοσιογράφος Βασίλης Βασιλόπουλος ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «το ΚΚΕ είναι επί της παρούσης υπέρ του ευρώ», σημειώνοντας ότι η κριτική στο ΚΚΕ «να γίνεται για τις θέσεις που έχει και όχι για αυτές που φαντάζεται κάποιος ότι έχει ή ότι έχει ακούσει ότι έχει ή ότι θα 'θελε να ακούσει ότι έχει».
«Δεν μπορεί να είναι κριτήριο η μονάδα μέτρησης της φτώχειας αν θα είναι σε ευρώ ή σε δραχμή και το ΚΚΕ ποτέ δεν μπήκε σε τέτοιο ψευτοδίλημμα», τόνισε ο Κ. Παπαδάκης, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ έχει συγκεκριμένη ξεκάθαρη θέση. «Παλεύει για μια άλλη εξουσία και οικονομία, παλεύει ενάντια στην καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία, που σημαίνει ότι αυτή η χώρα θα είναι αποδεσμευμένη από την ΕΕ».