Στον εγκλωβισμό των αγωνιστών, να σπείρουν αυταπάτες και συγχύσεις στον λαό, στοχεύει η Λαϊκή Ενότητα, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο  Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Κανάλι 1» του Πειραιά το πρωί της Τετάρτης 26 Αυγούστου 2015. Πού ήταν αυτά τα στελέχη, αναρωτήθηκε ο κομμουνιστής βουλευτής, όταν στις 20 Φλεβάρη η κυβέρνηση Τσίπρα υπέγραφε την παράταση του μνημονίου ή όταν αναλάμβανε νέες δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ μέχρι και για δημιουργία νέας βάσης στο Αιγαίο; 
Δεν υπάρχει καμία βάση για συνεργασία, απάντησε ερωτηθείς σχετικά, ο Γ. Λαμπρούλης, παραπέμποντας στη στάση του ΚΚΕ και την άρνησή του στις εκλογές του 2012 να συμμετάσχει σε μία κατά τα άλλα «αριστερή» κυβέρνηση, η οποία μετέτρεψε την «ελπίδα» σε «λεπίδα» για τον λαό. 

Το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών είναι ότι ο λαός πρέπει να τιμωρήσει όλους αυτούς που υπέγραψαν και συμφώνησαν για τη μείωση μισθών και συντάξεων, τις περικοπές δαπανών σε Παιδεία και Υγεία, καλλιέργησαν αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση εντός των τειχών της ΕΕ. 
Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό σε ρήξη και ανατροπή με την ΕΕ και τα μονοπώλια για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης με τον λαό στην εξουσία και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, επαναλαμβάνοντας ότι από τη στιγμή που δεν αμφισβητείς τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης μέσα στην ΕΕ και τους θεσμούς, ακόμη και με άλλο νόμισμα, ακολουθείς την ίδια βαθύτατα αντιλαϊκή ταξική πολιτική.