Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Θ. Χιώνης: Ο λαός δεν πρέπει να ξαναζήσει τα δήθεν αντιμνημονιακά μέτωπα

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Κυρ, 30/08/2015 - 12:01 Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 31/08/2015 - 12:26

Τα έχουμε δοκιμάσει σχεδόν όλα, κυβερνήσεις αυτοδύναμες, συνεργασίας, κεντροδεξιές, κεντροαριστερές, αριστερές, και αυτό που είδαμε είναι να κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση και το ένα μνημόνιο να διαδέχεται το άλλο, τόνισε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», το πρωί της Κυριακής 30 Αυγούστου 2015.
«Το κρίσιμο ζήτημα δεν είναι ποιος θα το εφαρμόσει (το μνημόνιο) και θα συνεχίσει τη σφαγή του λαού, αλλά το να δυναμώσει το ΚΚΕ έτσι ώστε να υπάρξει ανάταση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, να εμποδίσουμε, να αναστείλουμε, να κερδίσουμε χρόνο, για να ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής του σάπιου αυτού συστήματος», είπε.
Ο Θοδωρής Χιώνης σημείωσε ότι ο λαός τώρα έχει πείρα και μπορεί να δει αν το ΚΚΕ είπε αλήθεια ή ψέματα, όταν έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει τη σκυτάλη από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και θα κινηθεί προς την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να ξαναζήσουμε τα ίδια, με τα δήθεν αντιμνημονιακά μέτωπα τα οποία αποδέχονται τη στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου, που είναι οι βασικές αιτίες που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση.
Εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία η Ρ. Μακρή, η οποία μεταπήδησε από τους ΑΝΕΛ στον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα στη Λαϊκή Ενότητα,
ισχυρίστηκε ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει το ευρώ. «Ούτε χρεοκοπία του λαού με ευρώ ούτε χρεοκοπία με εθνικό νόμισμα», απάντησε στην προβοκάτσια της ο Θοδωρής Χιώνης. Επίσης της υπενθύμισε ότι τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας στήριξαν όλα τα βήματα για να φτάσουμε στο μνημόνιο, όπως τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη και την πρόταση των 47 σελίδων της κυβέρνησης προς την τρόικα.