Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Μ. Παπαδόπουλος: Nη μη χαθεί χρόνος με τη φαρσοκωμωδία της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Σάβ, 29/08/2015 - 10:49
Το συμπέρασμα που βγαίνει από την κυβερνητική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των κυβερνήσεων, είναι ότι όσο το τρένο της οικονομίας συνεχίζει να κινείται πάνω στις ράγες που καθορίζει η ΕΕ και η εξουσία του κεφαλαίου, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο και χειρότερο για το λαό, τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στην ΕΡΤ1, το βράδυ της Παρασκευής 28 Αυγούστου 2015.
«Δηλαδή, θα σφαγιάζονται συνεχώς λαϊκές ανάγκες, θα έχουμε μια πορεία του λαού προς τη χρεοκοπία, για να ανακάμψει η κερδοφορία εγχώριων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων, και αυτή την πορεία δεν μπορεί να την συγκαλύψει κανείς με ψεύτικες υποσχέσεις», είπε.
Ο Μάκης Παπαδόπουλος υπενθύμισε που κατέληξαν μία σειρά αντιμνημονιακές αντιπολιτεύσεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ΝΔ με τα Ζάπεια, που έλεγαν ότι θα φέρουν φιλολαϊκό αποτέλεσμα με το τρένο να κινείται στις ίδιες ράγες. «Καλούμε το λαό να οργανώσει την πάλη του για να καταργηθεί η μήτρα που γεννάει τα μνημόνια, η τάξη των καπιταλιστών και η ΕΕ», σημείωσε χαρακτηριστικά. Επίσης ανέπτυξε τη θέση του ΚΚΕ για κοινωνικοποίηση των μονοπωλιακών ομίλων, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασης του, υπογράμμισε ότι επιδιώκεται να εμφανιστεί ότι υπάρχει ένα μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και ένα μικρό ανάμεσα στο ΚΚΕ και τη Λαϊκή Ενότητα. «Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτή τη λογική, γιατί βλέπουμε στην αντιπέρα όχθη όλες τις δυνάμεις που αναζητούν ψευδεπίγραφες λύσεις εντός ΕΕ, εντός της εξουσίας του κεφαλαίου», εξήγησε. «Καλούμε το λαό να μη χάσει άλλο χρόνο για να επαναλάβει τη φαρσοκωμωδία της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης, που την είδαμε πως εξελίσσεται μόλις γίνεται κυβέρνηση, δηλαδή να μην περάσει από το ΣΥΡΙΖΑ 1 στο ΣΥΡΙΖΑ 2», πρόσθεσε.