Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Συγκέντρωση βοήθειας για πρόσφυγες και μετανάστες



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Η Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς και ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ) στο πλαίσιο της έκφρασης αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται αυτό το διάστημα στην Ειδομένη του Κιλκίς, ξεκινάνε τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.
Τα είδη που είναι σ' αυτή τη φάση αναγκαία είναι: Βρεφικές κρέμες έτοιμες σε γυάλινα βαζάκια, ατομικοί χυμοί, πάνες για μωρά, γάλατα εβαπορέ σε μικρή συσκευασία, κρουασάν, φρυγανιές, ξηροί καρποί, μπισκότα, φρέσκα φρούτα, μακαρόνια, ρύζι, ντοματοχυμός, ξυραφάκια, μωρομάντιλα, σερβιέτες, χαρτιά υγείας, πλαστικές συσκευασίες για τις μερίδες φαγητού, πλαστικά πιρούνια και κουτάλια, λάδι.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, καλούν κάθε εργάτη και εργάτρια, αυτοαπασχολούμενο, αγρότη, νέο και νέα, να συμβάλει σ' αυτήν την προσπάθεια δείχνοντας και μ' αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη του στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, απομονώνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται και αναδεικνύοντας ότι αιτία των δεινών των λαών που οδηγούνται στην προσφυγιά είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, οι ΝΑΤΟικές και ευρωενωσιακές επεμβάσεις στις χώρες αυτών των ανθρώπων.
Η παράδοση των ειδών θα γίνεται κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα: 6944.890.639 για το Κιλκίς και 6958.292.256 για το Πολύκαστρο.
Στη Μυτιλήνη

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης (μέλος της ΟΓΕ) σημειώνει: «Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε πολύ έντονα και στο νησί μας το δράμα και τα βάσανα χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών ξεριζωμένων από τα σπίτια τους, που φεύγουν για να γλιτώσουν το μακελειό σε βάρος τους, φεύγουν για να γλιτώσουν από τις επεμβάσεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και προσπαθούν να περάσουν σε χώρες της ΕΕ φτάνοντας εδώ. Οσοι τελικά το καταφέρνουν και δεν χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο, προσκρούουν στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και τη διαχειριστική λογική όλων των συγκυβερνήσεων, στο πλαίσιο της Συνθήκης Σένγκεν και των Κανονισμών του Δουβλίνου. Σε πολλές περιοχές του νησιού μας πρόσφυγες παραμένουν κατά δεκάδες ή και εκατοντάδες για κάποιες ώρες σε δρόμους και πλατείες, σε συνθήκες πολύ άσχημες και δυσμενείς, ιδίως για τα παιδιά και τις γυναίκες. Η συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) σχεδόν αδιαφόρησε και πιστή στο ευρωενωσιακό πλαίσιο προσπάθησε να διαχειριστεί το πρόβλημα των αυξημένων μεταναστευτικών ροών με αποσπασματικές ενέργειες, με επισκέψεις και συσκέψεις, μακριά και πέρα από τις ανάγκες χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Καλούμε το λαό της Λέσβου και κάθε γυναίκα του νησιού να συνεχίσουν να στέκονται αλληλέγγυοι στο δράμα των προσφύγων και να τους συνδράμουν όπως απλόχερα μέχρι τώρα κάνουν, να εκφράσουν έμπρακτα και με κάθε τρόπο τη στήριξή τους, απομονώνοντας τα φαινόμενα εκμετάλλευσης των αναγκών των προσφύγων και τις ελάχιστες ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές που προσπαθούν να αλλοιώσουν τα φιλάνθρωπα αισθήματα του λεσβιακού λαού».