Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Υπόσχεται την απρόσκοπτη εφαρμογή του μνημονίου Τσίπρα



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015
Την επιδίωξη της ΝΔ να αναλάβει την αστική διακυβέρνηση, για να συνεχίσει απρόσκοπτα την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και έχει ανάγκη το κεφάλαιο, ανέδειξε χτες ο πρόεδρός της, Ευ. Μεϊμαράκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Με σφοδρή λεκτική επίθεση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την οποία κατηγόρησε μεταξύ άλλων για απειρία, ανικανότητα και ανευθυνότητα, διεκδίκησε για τη ΝΔ το ρόλο του καλύτερου διαχειριστή, του γνήσιου εκφραστή του κεφαλαίου, «εκφραστή - όπως είπε - της σύγχρονης ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς». Ενώ, δείχνοντας ότι η επιχείρηση αναστύλωσης της «μεγάλης δεξιάς παράταξης» είναι σε εξέλιξη, είπε ότι «ξεκινάμε από τις ρίζες μας για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, στο δρόμο που είχαμε χαράξει από το 1974» και ανακοίνωσε συγκέντρωση την Τρίτη στη Ρηγίλλης.
Παράλληλα, δεν έκρυψε λόγια για τα όσα προετοιμάζει το κόμμα του για το λαό την «επόμενη μέρα». Αφού εξαπέλυσε τις γνωστές κατηγορίες του στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα, επιστρατεύοντας και πάλι διάφορες βαρύγδουπες εκφράσεις περί «ριφιφί στην ψήφο του λαού» και άλλα παρόμοια, προσπάθησε να οξύνει την κάλπικη αντιπαράθεση, για να επιβεβαιώσει ωστόσο αμέσως μετά ότι έχουν την ίδια στρατηγική, που είναι τα ζητούμενα του κεφαλαίου: «Η πολιτική μετά τις εκλογές ούτως ή άλλως θα υπαγορεύεται από την ανάγκη υλοποίησης των δεσμεύσεων που ανέλαβαν Τσίπρας - Καμμένος και δέσμευσαν τη χώρα με αυτό το μνημόνιο» ανέφερε, ένα μνημόνιο το οποίο βέβαια ψήφισε και η ΝΔ.
Προτεραιότητες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του κεφαλαίου

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της ΝΔ, έκανε σαφές ότι αυτές είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των επιχειρηματικών ομίλων, όπως είναι η χρηματοδότησή τους από το ΕΣΠΑ και το πακέτο Γιούνκερ, για τα οποία δεσμεύτηκε ότι θα τα επισπεύσει, όπως και η ικανοποίηση της επιδίωξης της εγχώριας αστικής τάξης να αξιοποιήσει τη γεωστρατηγική θέση της χώρας, για να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή.
Ετσι, προδιαγράφοντας την παραπέρα ένταση της ήδη σφοδρής αντιλαϊκής επίθεσης για την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, ανέφερε ότι στόχος της ΝΔ είναι «να χτίσουμε νέο αναπτυξιακό πρότυπο, που θα αξιοποιεί τη γεωπολιτική θέση της χώρας και θα κρίνει ανταγωνιστικά τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Γι' αυτό το σκοπό χρειάζονται μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές». Είναι, όπως είπε χαρακτηριστικά, «μεταρρυθμίσεις που ενθαρρύνουν επιχειρηματικότητα και προσελκύουν επενδύσεις, βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα, τονώνουν την εξωστρέφεια (...) Να φτιάξουμε ξανά ένα επιχειρηματικό φιλικό περιβάλλον, να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία,να ενισχύουμε την αγροτική παραγωγή», εννοώντας τη συγκέντρωση της αγροτικής γης και παραγωγής σε λίγα χέρια.
«Δέσμευσή μας», είπε, «είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών μόλις σταθεροποιηθεί η οικονομία» και δείχνοντας για ποιους ετοιμάζει τη μείωση, πρόσθεσε: «Γιατί η Ελλάδα έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως στον τουρισμό, στην πρωτογενή παραγωγή, στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, ιχθυοκαλλιέργειες, στην ενέργεια και το περιβάλλον, στις συνδυασμένες μεταφορές, φαρμακοβιομηχανία, στη ναυτιλία και τις δραστηριότητες που συνδέονται με αυτήν».
Προβάλλοντας τη διαχρονική προσήλωση της ΝΔ στις στρατηγικές επιλογές του εγχώριου κεφαλαίου, υπενθύμισε ότι «εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια», προσθέτοντας ότι «το γήπεδο της Ευρώπης ιδιαίτερα στον κ. Τσίπρα δεν του το αφήνουμε να παίξει. Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και δε θέλουμε να πάνε χαμένες οι ελπίδες των πολιτών (...) Είναι θεμελιώδης επιλογή δικιά μας η παραμονή στην Ευρωζώνη και την αναλάβαμε με πολύ κόστος και με πολύ μεγάλη συζήτηση, αν θα έπρεπε να δώσουμε στήριξη ή όχι στην κυβέρνηση που προχώρησε σε αυτό το μνημόνιο».