Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΣΥΡΙΖΑ Ζητά συστράτευση στην εφαρμογή του μνημονίου... για να το επαναδιαπραγματευτεί!



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015
Καλεί το λαό να διαλέξει «τον Τσίπρα ή τις παλιές φθαρμένες δυνάμεις», με τις οποίες ψήφισαν βέβαια παρέα το νέο μνημόνιο για λογαριασμό του κεφαλαίου...
Ξεθωριασμένα, κάλπικα διλήμματα από το παρελθόν ανασύρει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην εκλογική αναμέτρηση και προς άγραν ψήφων, αντιγράφοντας μεθόδους που «δοξάστηκαν» απ' το ΠΑΣΟΚ. Η - μέχρι χτες - κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη (ρ/σ «Alpha»), κάλεσε το λαό να διαλέξει «τον Αλέξη Τσίπρα ή τις παλιές φθαρμένες δυνάμεις», με τις οποίες βέβαια προ ολίγων ημερών ψήφιζαν μαζί στη Βουλή το νέο μνημόνιο. Παρ' όλα αυτά υποστήριξε ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν στην υλοποίησή του, αποκλείοντας ωστόσο και την εκ νέου προσφυγή στην κάλπη.

Η Ο. Γεροβασίλη αξίωσε τη ...συνεργασία του λαού στην εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος, με αντάλλαγμα κάλπικες υποσχέσεις όχι για «σθεναρή διαπραγμάτευση» αυτή τη φορά, αλλά - για πολλοστή φορά - για ...«επαναδιαπραγμάτευση»! «Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Η διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή σε πολλά της σημεία, και μάλιστα καθοριστικά σημεία. Σας θυμίζω τη διαπραγμάτευση για τα "κόκκινα" δάνεια και, βεβαίως, για το ασφαλιστικό σύστημα, για τα Εργασιακά (...) για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», υποστήριξε, αν και λίγο μετά δεν μπόρεσε παρά να παραδεχτεί ότι το μνημόνιο «σε πάρα πολλά σημεία είναι δεδομένο, παγιωμένο, και δεν αλλάζει». Συντηρώντας ωστόσο την αυταπάτη και αντιγράφοντας ουσιαστικά την επιχειρηματολογία των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε ότι «τώρα, τα τρία χρόνια, είναι ένα μεγάλο διάστημα, που αναλόγως με το ποιους στόχους επιτυγχάνουμε ως χώρα μπορεί κάποιος να επαναδιαπραγματευτεί»!
Επικαλέστηκε, ακόμα, το περιβόητο «παράλληλο πρόγραμμα», που θα κινείται στο πλαίσιο των ασφυκτικών περιθωρίων του μνημονίου, για «τα προβλήματα των πιο αδύναμων», όπως είπε, τη διαχείριση, δηλαδή, της ακραίας φτώχειας, η οποία και θα ενταθεί ακόμα περισσότερο ακριβώς από την εφαρμογή και του νέου μνημονίου για λογαριασμό του κεφαλαίου.
Διαβεβαιώσεις ότι «δεν θα υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές, ακόμα κι αν δεν πετύχουμε την αυτοδυναμία», παρείχαν χτες εξάλλου και ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης, ο βουλευτής Γ. Μπαλάφας, αλλά και ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης.
Ταυτόχρονα, ο υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής, μιλώντας στο «in.gr», επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση της πλήρους σοσιαλδημοκρατικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Μετά (...) την αποχώρηση σημαντικού αριθμού στελεχών, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ανθρώπων, που για διαφόρους λόγους στις προηγούμενες εκλογές κρατήθηκαν μακριά του θεωρώντας ότι είχε ισχυρές επιρροές ακραίων πολιτικά στελεχών, που ήταν έξω από τη "συνήθη πορεία των πραγμάτων". Σήμερα, αυτός ο κόσμος βλέπει την ανοιχτή πόρτα για τη δημιουργία της μεγάλης αριστερής σοσιαλιστικής συμπαράταξης. Και πιστεύω ότι μέσα απ' αυτό το ρεύμα ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Εάν όμως δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, τότε το μήνυμα που θα στείλει ο ελληνικός λαός είναι της συνεργασίας».
Σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτές συνεχίζονται αμείωτες, ενόψει και της συνεδρίασης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, το Σαββατοκύριακο, όπου θα παρθούν αποφάσεις σχετικά με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, την εκλογική διακήρυξη κ.λπ. Να σημειωθεί ότι η Ο. Γεροβασίλη επιβεβαίωσε τους «δισταγμούς» των Ευ. Τσακαλώτου και Γ. Σακελλαρίδη για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια, λέγοντας πως «είναι και ανθρώπινο και φυσιολογικό να υπάρχουν αυτοί οι ενδοιασμοί».