Ο εργαζόμενος λαός πρέπει να στείλει τον λογαριασμό σε αυτούς που είτε διαπραγματεύτηκαν είτε υπέγραψαν το νέο μνημόνιο, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ 1, το βράδυ της Τρίτης 25 Αυγούστου.
Επισήμανε ότι η λύση προϋποθέτει σύγκρουση με αυτήν την οικονομία, για να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.
Αναφερόμενος στη Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη, ανέφερε πως χρησιμοποιεί το προεκλογικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι μπορούμε να τελειώνουμε με τα μνημόνια, την εποπτεία και την λιτότητα διαχειριζόμενοι την οικονομία του κεφαλαίου. «Επειδή δεν είμαστε στο Γενάρη αλλά στο Σεπτέμβρη, έχει προστεθεί καινούργια πολιτική πείρα και μπορεί ένας κόσμος να τελειώνει με τα ψέματα», είπε. «Εμείς είπαμε από την αρχή ότι αυτό είναι παραμύθι που δεν θα έχει καλό τέλος. Με αυτή τη λογική δεν αποτρέπεις τα χειρότερα. Τα χειρότερα ήρθαν και δεν πρόκειται να τα αποτρέψουμε αν ζεσταίνουμε την ίδια σούπα», πρόσθεσε.

Ο Νίκος Σοφιανός εξήγησε ότι τα μνημόνια είναι η συνταγή που διαμορφώνεται με τους εταίρους των ελληνικών κυβερνήσεων για να διαχειριστούν την κρίση αυτής της οικονομίας που έχει ματώσει τον ελληνικό λαό. Επομένως πρέπει να τελειώνουμε με αυτήν την οικονομία και με αυτό το σύστημα. «Στο άνοιγμα αυτού του δρόμου χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ, είπε την αλήθεια, εκτίμησε σωστά, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και θα βρεθεί και την επόμενη μέρα των εκλογών», ανέφερε.