Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας: Ανακοίνωση για το νεκρό εργάτη στη Σίνδο



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015
Το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 40χρονου εργάτη Νίκου Κακάκη, που έχασε τη ζωή του στην επιχείρηση «ΧΡΩΜΟΔΟΜΗ», από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο χώρο εργασίας.
Σε ανακοίνωσή του, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς είναι δικαίωμα των εργαζόμενων, δίπλα στο βασικό δικαίωμα να έχουν δουλειά. Η δουλειά αυτή να είναι σταθερή, με ανθρώπινες ασφαλείς συνθήκες, με αξιοπρεπή μισθό, με δικαιώματα, άδειες, ασφάλιση για την υγεία τη δική τους και της οικογένειάς τους, προστασία για τα παιδιά, προστασία και σύνταξη για τα γηρατειά. Μπορούμε να τα ζήσουμε όλα αυτά, αν βάλουμε στόχο να απαλλαγούμε από τα βάσανα. Δεν είναι γραφτό μας να ζούμε έτσι.

Η υγεία και η ασφάλεια στο χώρο δουλειάς οφείλουν να είναι στην πρώτη θέση της διεκδίκησης, των αιτημάτων των παρεμβάσεων και των αγώνων των συνδικάτων, συνολικά του λαϊκού κινήματος. Δεν είναι ψιλά πράγματα. Κάθε χρόνο, στο βωμό του κέρδους θυσιάζονται δεκάδες εργάτες, άλλοι σακατεύονται, χωρίς να προσθέσουμε χιλιάδες που βασανίζονται από επαγγελματικές ασθένειες που δεν καταγράφονται πουθενά.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, να συσπειρωθούν δίπλα στο συνδικάτο, να απαιτήσουμε να μη δουλεύουμε σαν σκλάβοι. Με θάρρος και αποφασιστικότητα να επιβάλουμε το δικό μας δίκιο. Το απαιτούν οι συνθήκες και είναι φόρος τιμής στους νεκρούς εργάτες».