Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Θ. Παφίλης: Ο λαός πρέπει να ενισχύει το ΚΚΕ για να αντιπαλέψει τη βαρβαρότητα

ΠΗΓΗ  902.gr Δημοσίευση: Τρί, 25/08/2015 - 12:17
«Το κεντρικό θέμα αυτή τη στιγμή για τον ελληνικό λαό είναι ότι έχει ένα βάρβαρο μνημόνιο, της αριστεράς αυτή τη φορά, που το έχουν ψηφίσει και τα υπόλοιπα κόμματα μέσα στη βουλή, και ότι όποια κυβέρνηση σχηματιστεί την επόμενη μέρα, θα εφαρμόσει αυτό το μνημόνιο» τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», το πρωί της Τρίτης 25 Αυγούστου 2015.
Επισήμανε ότι ο λαός θα πρέπει να προετοιμαστεί για να αντιπαλέψει τη βαρβαρότητα και να αντιμετωπίσει τον άγριο χειμώνα που έρχεται, και αυτό μπορεί να το κάνει πρώτα απ' όλα οργανώνοντας την πάλη τού μέσα από τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς. Πρόσθεσε πως καθοριστικός παράγοντας για αυτό, είναι να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές, ώστε να δράσει καταλυτικά για να σηκώσει ο κόσμος κεφάλι.

Ο Θανάσης Παφίλης υπογράμμισε ότι τα «αφηγήματα» των υπολοίπων έχουν καταρρεύσει από την ίδια την πραγματικότητα. Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε ότι θα φέρει μια φιλολαϊκή λύση μέσα από την ΕΕ που αλλάζει και μέσα από τις διαπραγματεύσεις που θα κάνει. «Το αποτέλεσμα ήταν ότι η ΕΕ όχι μόνο δεν άλλαξε αλλά έγινε χειρότερη και θα γίνεται χειρότερη και σε συνθήκες κρίσης που έρχεται πάλι», ανέφερε. «Όποιος διαπραγματεύεται μέσα στην ΕΕ και με την οικονομία να είναι στα χέρια του κεφαλαίου αυτό που φέρνει είναι αντιλαϊκή πολιτική», συμπλήρωσε. Αναφερόμενος στη Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη, τόνισε πως λέει αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει καμία σχέση με την πρόταση του ΚΚΕ που μιλάει για αλλαγή του συστήματος, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους.