Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ: Να έχει κατάλληλη κρατική μέριμνα και στήριξη, να σταματήσει η ποινική δίωξηΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ με αφορμή κρούσματα βίαιης απομάκρυνσης κατασκηνωτών
Να πάψει να διώκεται ποινικά η ελεύθερη κατασκήνωση και να έχει την κατάλληλη κρατική μέριμνα και στήριξη, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης και Νίκος Καραθανασόπουλος. Με Ερώτησή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς ζητούν επίσης να ακυρωθούν τα μέχρι σήμερα επιβληθέντα πρόστιμα.
Στο κείμενο της Ερώτησής τους σημειώνουν:
«Σήμερα, μετά από πέντε χρόνια άγριας λιτότητας λόγω των πολιτικών της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος της διαμονής σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις ή σε οργανωμένους από ιδιώτες χώρους κατασκήνωσης, επιλέγουν την ελεύθερη κατασκήνωση. Η σημερινή συγκυβέρνηση, αξιοποιώντας αντιλαϊκούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιδίδεται σε ένα σαφάρι βίαιης απομάκρυνσης, κατάσχεσης εξοπλισμού και τσουχτερών προστίμων στους ελεύθερους κατασκηνωτές.

Στο νότιο τμήμα της Κρήτης, που προσφέρεται για ελεύθερη κατασκήνωση, όπως, για παράδειγμα, στην περιοχή Καλοί Λιμένες, αυξάνονται οι περιπτώσεις βίαιης απομάκρυνσης ομάδων ελεύθερων κατασκηνωτών από κλιμάκια του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ).
Ειδικά σήμερα, στη δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία, ενώ η κυβέρνηση θα έπρεπε, με κρατική χρηματοδότηση και μέριμνα, να διευκολύνει τους ελεύθερους κατασκηνωτές με την οργάνωση των βασικών υγειονομικών υποδομών, στηρίζοντας τις ανάγκες του ελληνικού λαού για φθηνές διακοπές, πρωτοστατεί στην εφαρμογή της σχετικής αντιλαϊκής νομοθεσίας. Προβάλλει υποκριτικά το ενδιαφέρον της για την προστασία του περιβάλλοντος, ουσιαστικά για να προασπίσει τα συμφέροντα του τουριστικού κεφαλαίου».