Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Τροπολογία αποπροσανατολισμού των εργαζομένων



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014
Να παρακάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων ενάντια στην «αξιολόγηση» προσπαθεί η κυβέρνηση με την παραπλανητική τροπολογία που κατέθεσε προχτές και αποτελεί κομμάτι της κυβερνητικής προπαγάνδας η οποία καλλιεργείται με σπουδή τις τελευταίες μέρες από τον αστικό Τύπο.
Με την τροπολογία, η κυβέρνηση ορίζει ότι:
Η αξιολόγηση του 2013 δε θα έχει καμία συνέπεια - απόλυση, μείωση μισθού κ.ά. - στους εργαζόμενους. Ομως αυτό θα ισχύσει μόνο για το 2013 και όχι για τα επόμενα έτη.
Η διαδικασία της «αξιολόγησης» θα συνεχιστεί ακόμα κι αν οι εργαζόμενοι δε συμμετέχουν σε αυτή μέσω της «αυτοαξιολόγησής» τους.

Την παράταση των επιμέρους σταδίων της διαδικασίας (έως την 1η Σεπτέμβρη ο επιμερισμός των ποσοστών, εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου η «αυτοαξιολόγηση», εντός 15 ημερών οι εισηγήσεις, εφόσον απαιτούνται, και εντός μηνός από το πέρας της αυτοαξιολόγησης ή της εισήγησης οι εκθέσεις αξιολόγησης από τους αξιολογητές.)
Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση προσπαθεί να εξελιχθεί χωρίς εμπόδια η «αξιολόγηση» για το 2013, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης που θα ισχύει από το 2014 και μετά και είναι βέβαιο ότι θα έχει δυσμενείς συνέπειες για τους εργαζόμενους. Προσπαθεί ακόμα να ξεπεράσει το εμπόδιο της «αυτοαξιολόγησης» καθώς υπολογίζεται ότι δε συμμετείχαν σε αυτή το 80% των εργαζομένων. Τέλος, ακριβώς αυτές οι αντιδράσεις είναι που ανάγκασαν την κυβέρνηση να μεταφέρει τις ημερομηνίες λήξης των επιμέρους σταδίων, για άλλη μια φορά.
Copyright © 1997-2014 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ