Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ Αντιπροσωπεία στην Παλαιστίνη από τις 8 έως τις 13 Αυγούστου



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014
Η ΕΕΔΥΕ από κοινού με την Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας, το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης και την Επιτροπή Ειρήνης Ισραήλ οργανώνουν αποστολή αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και στο Ισραήλ, εκφράζοντας έμπρακτα και από κοντά την αμέριστη αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης που σφάζεται καθημερινά εδώ και ένα μήνα από τις δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ.
Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) και θα επισκεφτεί τη Δυτική Οχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ,
όπου θα συναντηθεί με την Παλαιστινιακή Αρχή, το Νομοθετικό Συμβούλιο (Βουλή) και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO). Θα πραγματοποιήσει επίσης ξεχωριστές συναντήσεις με πολιτικά κόμματα και κινήσεις στη Ραμάλα και την Ιερουσαλήμ και θα λάβει μέρος σε ανοιχτή εκδήλωση αλληλεγγύης που οργανώνει η Παλαιστινιακή Επιτροπή Ειρήνης και Αλληλεγγύης. Η τριμερής αντιπροσωπεία από Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία θα μεταβεί και στις ισραηλινές πόλεις Χάιφα και Τελ Αβίβ φιλοξενούμενη σε εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Ισραήλ, ενώ θα συναντηθεί και με το Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα (εκλογική λίστα στην οποία συμμετέχει το ΚΚ Ισραήλ), δυνάμεις που διεξάγουν δύσκολο αγώνα μέσα στο Ισραήλ στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού.
Οι Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής απαιτούν τον τερματισμό της μονομερούς σφαγής των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και της έξαρσης των αυθαιρεσιών του ισραηλινού στρατού και των εποίκων στη Δυτική Οχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Η αντιπροσωπεία θα αποτελείται από τους: Χρίστο Κουρτελλάρη, γενικό γραμματέα του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, Ζουχάλ Οκουγιάν, πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας, Αϊντα Τούμα, εκπρόσωπο της Επιτροπής Ειρήνης Ισραήλ και Ηρακλή Τσαβδαρίδη, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ και εκτελεστικό γραμματέα του ΠΣΕ.
5 Αυγούστου 2014, Γραφείο Τύπου της ΕΕΔΥΕ