Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στις 6 Σεπτέμβρη το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ



Στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους

 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην Πλατεία Αριστοτέλους, θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει τη συνέχιση και κλιμάκωση της ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Μπροστά στη συνέχιση και κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης το εργατικό κίνημα καλείται να συμπτύξει το δικό του μέτωπο πάλης και διεκδίκησης. Να οργανώσει την απάντησή του στις νέες ανατροπές που σχεδιάζονται στο Ασφαλιστικό, στη συνεχιζόμενη συρρίκνωση των εργατικών μισθών, στα σχέδια που υπάρχουν για να μπουν νέα εμπόδια στη δράση των συνδικάτων, στον κίνδυνο που επωάζεται για παραπέρα απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, στη συνεχιζόμενη φοροεπιδρομή που θα στραγγίξει το όποιο εργατικό εισόδημα έχει απομείνει.
Στο πλαίσιο αυτό, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στη ΔΕΘ. Καλεί τον εργαζόμενο λαό να διατρανώσει την αντίθεσή του στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και να απαντήσει αγωνιστικά στην άγρια επίθεση που δέχεται με τα μέτρα για το Ασφαλιστικό, τη συνέχιση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά εισοδήματα, τις περικοπές σε Παιδεία, Υγεία - Πρόνοια, την πλήρη κατάργηση της δυνατότητας υπογραφής ΣΣΕ, την απελευθέρωση των απολύσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών τομέων, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, το δραστικό περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, τη συμμετοχή της Ελλάδας στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις κ.ά.