Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Δεκάδες οργανώσεις της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών (ΠΔΟΓ) στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού



Το κείμενο αλληλεγγύης θα επιδώσει η ΟΓΕ στον πρέσβη της Παλαιστίνης, αύριο, Τετάρτη

 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τρίτη 19 Αυγούστου 2014
Πλατιά στήριξη από τις οργανώσεις της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών (ΠΔΟΓ) σε όλο τον κόσμο συνάντησε το κείμενο αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό, που υιοθετήθηκε με πρωτοβουλία της ΟΓΕ. Μέχρι στιγμής 38 γυναικείες οργανώσεις που ανήκουν στη δύναμη της ΠΔΟΓ έχουν συνυπογράψει το κείμενο, με το οποίο εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης και απευθύνουν κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες να κινητοποιηθούν ώστε να δυναμώσει η καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης του ισραηλινού κράτους ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Αύριο, Τετάρτη, στις 11 π.μ., η ΟΓΕ θα επισκεφτεί την πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα προκειμένου να επιδώσει το κείμενο και τις υπογραφές στήριξής του.

«Καταδικάζουμε την ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ στο ισραηλινό κράτος - εγκληματία καθώς και στη συγκάλυψη των εγκλημάτων του, εξισώνοντας το θύτη με τα θύματα, με την πολιτική των "ίσων αποστάσεων"», αναφέρει το κείμενο, ανάμεσα σε άλλα, και απαιτεί:
Να σταματήσουν άμεσα οι συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.
Να αποχωρήσουν ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές και να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι στις εστίες τους. Να λυθεί το πρόβλημα των Παλαιστίνιων προσφύγων στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.
Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
Ανεξάρτητο, παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Το κείμενο έχουν υπογράψει οι οργανώσεις - μέλη της ΠΔΟΓ σε Ελλάδα (ΟΓΕ), Κύπρο (ΠΟΓΟ), Ρωσία (Ελπίδα για τη Ρωσία), Ιταλία, Πορτογαλία, Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Τουρκία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Σουηδία, Κούβα, Βραζιλία (Συνομοσπονδία Γυναικών Βραζιλίας και Βραζιλιάνικη Ενωση Γυναικών), Ουρουγουάη, Γουατεμάλα, Ελ Σαλβαδόρ, Παραγουάη (Ενωση Γυναικών Παραγουάης και Νέες Γυναίκες Παραγουάης), Κολομβία (Δημοκρατική Ενωση Γυναικών Κολομβίας και Ενωση Γυναικών για την Ειρήνη και την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων της Κολομβιανής Γυναίκας), Βενεζουέλα, Εκουαδόρ, Μεξικό, Παναμά, ΗΠΑ, Ινδία, Ιαπωνία, ΛΔ Κορέας, Φιλιππίνες, Λίβανο (Ενωση για τα Δικαιώματα των Γυναικών και Οργάνωση Wardah Boutro), Ανγκόλα, Σενεγάλη (Οργάνωση Γυναικών Σενεγάλης και Ενωση Γυναικών Σενεγάλης), Δυτική Σαχάρα.
Αντίστοιχο κάλεσμα έχει απευθύνει η ΟΓΕ στις ελληνικές γυναικείες οργανώσεις, από τις οποίες το κείμενο αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό έχει στηρίξει η Αδέσμευτη Κίνηση Γυναικών.