Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Απαίτησαν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σάββατο 30 Αυγούστου 2014


Διαμαρτυρία χτες στην Πάτρα από τις δυνάμεις της κοινωνικής Συμμαχίας


Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας για τους παιδικούς σταθμούς έκανε χτες στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ, οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ. Στην κινητοποίηση πήραν μέρος το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αχαΐας.

Από τον γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γ. Διδασκάλου, με τον οποίο συναντήθηκαν, απαίτησαν να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά στους σταθμούς. Συνολικά στην Αχαΐα μένουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς πάνω από 1.200 παιδιά, με βάση τις αιτήσεις που έχουν απορριφθεί. Το πρόβλημα είναι σαφώς μεγαλύτερο αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι πολλές οικογένειες δεν κατέθεσαν αιτήσεις, αφού με βάση τα κριτήρια γνώριζαν εκ των προτέρων πως θα απορριφθούν.


Με την προτροπή «να είμαστε ρεαλιστές» απάντησε στο αίτημά τους ο γγ της Αποκεντρωμένη Διοίκησης. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κτίρια που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να λειτουργήσουν νέοι παιδικοί σταθμοί, ώστε να καλυφθούν περισσότερα παιδιά. Οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν ότι θα επανέλθουν, καθώς, εκτός από τα κτίρια, χρειάζεται να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια για να στελεχωθούν οι σταθμοί με παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό.

Την Τετάρτη, στις 8.30 π.μ., ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και ΜΑΣ διοργανώνουν κινητοποίηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενάντια στον ΕΝΦΙΑ.



Copyright © 1997-2014 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ