Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

ΛΑΡΙΣΑ: Πάνω από 500 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών



 Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σάββατο 23 Αυγούστου 2014
Από τις 2.500 περιπτώσεις παιδιών που οι γονείς έκαναν αίτηση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Λάρισας, έχουν εγκριθεί τα 1.600 περίπου, ενώ άλλα 400 αναμένεται να καλυφθούν μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι μόνο στο Δήμο Λάρισας 500 περίπου παιδιά μένουν απέξω. Και δεν συμπεριλαμβάνονται τα παιδιά εκείνων των λαϊκών οικογενειών που δεν έχουν κάνει αίτηση γιατί οι προϋποθέσεις είναι απαγορευτικές και αναγκάζονται να τα πάνε σε ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς ή να τα κρατάνε γιαγιάδες και παππούδες στο σπίτι όταν μπορούν.
Παράλληλα, λείπουν αρκετές δεκάδες άτομα από το προσωπικό, αφού από τις 88 θέσεις που ζήτησε ο δήμος, έχουν εγκριθεί μόνο οι 18.
Να σημειωθεί ότι στις αρχές του μήνα η απερχόμενη δημοτική αρχή Λάρισας διαβεβαίωνε σε απάντησή της σε σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ), με την οποία ζητούσε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών στο Ν. Λάρισας, ότι όλα βαίνουν καλώς...
Μετά από αυτή την εξέλιξη το ΕΚΛ, με νέα ανακοίνωσή του, επιμένει στην αξίωσή του να μη μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών στο Ν. Λάρισας και διεκδικεί:


  • Σύγχρονους, ασφαλείς, δημόσιους και δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς. 
  • Κρατική χρηματοδότηση για τη διεύρυνση του δικτύου των παιδικών σταθμών με αξιοποίηση και διαμόρφωση κατάλληλων κτιρίων ιδιοκτησίας των δήμων ή άλλων κρατικών οργανισμών που είναι αναξιοποίητα, ώστε να καλυφθούν όλες οι λαϊκές ανάγκες.
  • Κατάργηση των τροφείων.
  • Καμιά απόλυση προσωπικού, αλλά άμεσες προσλήψεις μόνιμου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη δικαιώματα. 
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.