«Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται και δημιουργεί αναχώματα υποδοχής της οργής, της δυσαρέσκειας, της αγανάκτησης που νιώθει ένα τμήμα του λαού μας από τις πολιτικές που υλοποιούνται και αυτά τα συναισθήματα πρέπει να διοχετευτούν σε τέτοιες πολιτικές και κομματικές λύσεις που δεν αμφισβητούν τις αιτίες που γέννησαν αυτή την κατάσταση». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων η Λουΐζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ το βράδυ της Τετάρτης 26 Αυγούστου 2015. 
Η πρόταση της Λαϊκής Ενότητας περνά μέσα από μία διαχειριστική πολιτική που και αυτή εξυπηρετεί την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου όταν υπερασπίζεται την καπιταλιστική ιδιοκτησία, την καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής, όπου οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, ο λαός συνολικά θα συνεχίσει να υπόκειται σε ταξική εκμετάλλευση. Ουσιαστικά καλεί το λαό να διαλέξει άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, σημείωσε η Λ. Ράζου. 

Κατήγγειλε τις ευθύνες και των άλλων πολιτικών κομμάτων για την κατάσταση που ζει ο λαός μας και σήμερα επιχειρούν να κρύψουν τις ευθύνες τους. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δηλώνει πως δεν θα πειράξει τίποτα από όσα έχει συμφωνήσει με τους εταίρους στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου ενώ είναι σίγουρο πως θα έρχονται και άλλα μέτρα μετά από κάθε αξιολόγηση. Την ίδια στιγμή, η ΝΔ μιλά σαν να μην έχουν ήδη ψηφιστεί δύο μνημόνια που έχουν τσακίσει τον λαό και έχουν μοιράσει ζεστό χρήμα στις τράπεζες μέσω της ανακεφαλαιοποίησης και στη διάρκεια της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.  
Η Λ. Ράζου υπογράμμισε την ανάγκη να δυναμώσει η λαϊκή συσπείρωση γύρω από το ΚΚΕ γιατί η λύση βρίσκεται στην οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων να αντιμετωπίσουν την εφαρμογή αυτής της πολιτικής, να την καθυστερήσουν, να τη δυσκολέψουν, να την ακυρώσουν, να την ανατρέψουν. 
Ερωτηθείσα για την πρόταση συμμαχίας του ΚΚΕ, επισήμανε ότι αυτή η πρόταση απευθύνεται σε κοινωνικές δυνάμεις, στους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους, αγρότες και είναι μια πρόταση που ενοποιεί τα κοινά συμφέροντά τους. Περιλαμβάνει την ανάγκη να αμφισβητηθεί σήμερα η καπιταλιστική εξουσία και να κυβερνήσει ο λαός, όπου σχεδιασμένα θα ικανοποιήσει τις ανάγκες του αξιοποιώντας τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, θα κοινωνικοποιήσει τον πλούτο που παράγεται, θα διαγράψει ολοσχερώς και μονομερώς το χρέος, θα αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία. Χρειάζεται μία λαϊκή συμμαχία με αντικαπιταλιστικό, αντιμονοπωλιακό περιεχόμενο και με στόχο την άλλη εξουσία, κατέληξε η Λ. Ράζου.