Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ακύρωσαν πρόγραμμα με συμμετοχή της «Coca-Cola»



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 29 Μάη 2015
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά πραγματοποίησαν, την Τετάρτη 27 Μάη, οι απεργοί της «Coca-Cola», από κοινού με τις Λαϊκές Επιτροπές. Απαίτησαν να μη συμμετάσχει ξανά ο Δήμος στο γνωστό πρόγραμμα της πολυεθνικής που αναλαμβάνει κάθε χρόνο τα έξοδα συντήρησης μιας σχολικής μονάδας, η οποία επιλέγεται μετά από διαδικτυακή ψηφοφορία.
Η συμμετοχή του Δήμου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ήρθε προς έγκριση την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο η δυναμική παρουσία των απεργών είχε ως αποτέλεσμα να παρθεί ομόφωνη απόφαση μη συμμετοχής του Δήμου στο πρόγραμμα της πολυεθνικής και συμπαράστασης στα δίκαια αιτήματα των απεργών.
Οι απεργοί τόνισαν ότι με τέτοιου είδους προγράμματα και χορηγίες, η «Coca-Cola» προσπαθεί να καλλιεργήσει φιλολαϊκό προφίλ κι αυτό την ίδια ώρα που έχει κλείσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, πετώντας στο δρόμο δεκάδες εργάτες. Ειδικά σε μια περιοχή όπως η Δυτική Θεσσαλονίκη, με 40% ανεργία, με χιλιάδες απολυμένους, ο εξωραϊσμός της πολυεθνικής μέσω τέτοιων προγραμμάτων συνιστά πραγματική πρόκληση.