Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ: Αποφάσεις - πολεμικά ανακοινωθέντα της ΕΕ ενάντια στους λαούς



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τετάρτη 20 Μάη 2015
Οι εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Ιούνη του 2015 για την πολιτική ασφάλειας και άμυνας της ΕΕ και η χτεσινή απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων αποτελούν πολεμικά ανακοινωθέντα ενάντια στους λαούς, που συνυπογράφει και η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, στη συζήτηση για την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, υπογραμμίζοντας στην παρέμβασή του τα εξής:
«Οι εκθέσεις που συζητιούνται, όπως και η απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, αποτελούν κυριολεκτικά πολεμικά ανακοινωθέντα της ΕΕ και των κυβερνήσεών της ενάντια στους λαούς.

Στόχος σας είναι η ενίσχυση της διασύνδεσης με το ΝΑΤΟ, η αναγόρευση της ΕΕ ως "παρόχου ασφαλείας" στο πλευρό του, για την εξασφάλιση συγκεντρωμένης δύναμης πυρός ενάντια στους λαούς. Συγκρότηση ενισχυμένων, μόνιμων στρατιωτικών δυνάμεων της ΕΕ, πέρα από τις ήδη υπάρχουσες (battlegroups κ.ά.), για τη διεξαγωγή επιθετικών πολέμων και επιχειρήσεων, στον ανταγωνισμό για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ταχεία κινητοποίηση των μηχανισμών χρηματοδότησης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της ΕΕ, όπου Γης, με τη χρήση του μηχανισμού "Αθηνά" και του "ταμείου εκκίνησης". Αναθεώρηση και προσαρμογή των αμυντικών δογμάτων και της διάταξης των ενόπλων δυνάμεων των κρατών - μελών στις ανάγκες και τους ιμπεριαλιστικούς στρατιωτικούς σχεδιασμούς ΕΕ και ΝΑΤΟ. Η άμεση χρηματοδότηση κι η αύξηση των εξοπλισμών στα επίπεδα του ΝΑΤΟ τα λένε όλα.
Είναι σκέτη υποκρισία οι συμμαχίες "προθύμων" ενάντια στους τζιχαντιστές, που το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ εξέθρεψαν ή η καταπολέμηση των δουλεμπόρων στις χώρες που η ΕΕ και οι σύμμαχοί της έβαλαν φωτιά. Καταδικάζουμε αυτήν την πολιτική που η ελληνική κυβέρνηση τη συνυπογράφει πλήρως και ζητά κι από πάνω νέα ΝΑΤΟική βάση στο Αιγαίο για τις ευρω-ΝΑΤΟικές ανάγκες και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Οι λαοί με την πάλη τους μπορούν να ματαιώσουν αυτά τα εφιαλτικά σχέδια, για να μην τα πληρώσουν πανάκριβα με το αίμα τους».