Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η «ρήξη» στην οποία αναφέρονται είναι η άλλη όψη του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος



Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τρίτη 26 Μάη 2015
Από το χωριό Κέδρος που βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για στελέχη της κυβέρνησης που μιλούν για «ρήξη», ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας σχολίασε:
«Η ρήξη, στην οποία αναφέρονται τα συγκεκριμένα στελέχη -γιατί δε μιλάμε για την κυβέρνηση, η κυβέρνηση δεν έχει τέτοια γραμμή, έχει γραμμή συμφωνίας με τους εταίρους, ενώ αυτά τα στελέχη παίζουν άλλο ρόλο, για να κάμψουν και τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων τους- αυτή η δήθεν ρήξη είναι σε λάθος κατεύθυνση. Γιατί αφορά μόνο το νόμισμα, αφορά για παράδειγμα ένα διπλό νόμισμα -ένα ελληνικό ευρώ και ένα άλλο για τη συναλλαγή εκτός- ή αφορά σύνδεση με άλλα νομίσματα, με άλλη νομισματική ένωση, εκτός Ευρωζώνης και φυσικά να μείνουν όλα τ' άλλα απαράλλαχτα, δηλαδή η ΕΕ κι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που μας έφερε στην κρίση, να μείνει ίδια η εξουσία, δηλαδή ν' ανήκει σ' αυτούς που την έχουν και σήμερα, τους τραπεζίτες, τους δανειστές, τους βιομηχάνους, που ξεζουμίζουν το λαό μας.
Η λογική αυτών των στελεχών είναι η άλλη όψη του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος. Με άλλα μέτρα και από άλλους δρόμους, πάλι θα υποφέρει ο λαός. Είναι διαφορετική -μέρα με τη νύχτα- αυτή που λέει το ΚΚΕ. Εμείς λέμε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, αλλά όμως την ίδια στιγμή, κοινωνικοποίηση του πλούτου που παράγει ο λαός μας, μονομερή διαγραφή του χρέους. Γιατί πρόκειται για ένα χρέος που δεν το δημιούργησε ο λαός, αλλά το δημιούργησε η πλουτοκρατία του τόπου και αυτή πρέπει να το πληρώσει, αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ, ισότιμες επωφελείς σχέσεις με άλλες χώρες του κόσμου για επωφελείς συμφωνίες και βεβαίως εργατική - λαϊκή εξουσία, με το λαό πραγματικά στην εξουσία και όχι στην εξουσία να βρίσκονται πάλι αυτοί που ματώνουν το λαό τόσα χρόνια».