Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Καταγγέλλει τη στρατηγική της ΕΕ για τη μετανάστευση



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 21 Μάη 2015
Τη στρατηγική της ΕΕ για τη μετανάστευση κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην ομιλία του στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης τόνισε τα εξής:
«Η νέα στρατηγική της ΕΕ για τη μετανάστευση φτιάχτηκε από τα ίδια υλικά με τις προηγούμενες. Ενίσχυση του FRONTEX, θωράκιση της Σένγκεν, διατήρηση των κανονισμών του Δουβλίνου και επιστροφή στο ύψος των κονδυλίων του περσινού έτους, που στη Μεσόγειο πνίγηκαν μαζικά 3.500 μετανάστες. Οι δε λεονταρισμοί της ΕΕ για τους διακινητές ψυχών συνιστούν το πρόσχημα νέων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, για να θησαυρίζουν τα μονοπώλια. Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ικανοποιημένη και συνυπογράφει αυτήν την πολιτική, υλοποιώντας αυτή τη συνεχιζόμενη βαρβαρότητα.

Οσο για το λεγόμενο επιμερισμό των 20.000 προσφύγων στα υπόλοιπα κράτη - μέλη, αυτός δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά το μοίρασμα ενός μόλις δείγματος των τεράστιων κυμάτων μεταναστών, θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, στα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης που διατηρούν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της.
Μια διέξοδος για το λαό υπάρχει. Πάλη εδώ και τώρα, σε σύγκρουση με ΕΕ και μονοπώλια, για άμεση ανακούφιση των μεταναστών, στήριξή τους με ανθρώπινα κέντρα υποδοχής, κατάργηση του κανονισμού του Δουβλίνου και των άλλων αντιδραστικών κανονισμών της ΕΕ».