Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Απαιτούν ασφαλή μεταφορά μαθητών

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σάββατο 18 Οχτώβρη 2014

ΗΜΑΘΙΑ

Κινητοποιήσεις για τη μεταφορά των μαθητών πραγματοποίησαν προχτές το μεσημέρι οι γονείς στην Ημαθία. Συμβολικά διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στη διασταύρωση της Νάουσας, στους δρόμους γύρω από το σχολείο στο Πλατύ και έξω από το δημοτικό σχολείο Βεργίνας.

Οι γονείς απαίτησαν να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τη μεταφορά των μαθητών από χωριό σε χωριό στα σχολεία της Περιφέρειας, όπου στις περισσότερες περιπτώσεις οι αποστάσεις που διανύουν καθημερινά οι μαθητές μπορεί να μην ξεπερνούν τα 3 με 4 χιλιόμετρα, όμως είναι σε δρόμους επικίνδυνους για την ασφάλειά τους (αγροτικούς, σκοτεινούς, με κανάλια, ταχείας κυκλοφορίας κ.λπ.).

Αποχή από τις δύο τελευταίες ώρες των μαθημάτων πραγματοποίησαν οι μαθητές των σχολείων της Ξεχασμένης, της Επισκοπής και της Ραψομανίκης.

Την επόμενη βδομάδα, προγραμματίζεται Πανημαθιώτικο Συλλαλητήριο.

Στην Αχαΐα

Σε επιφυλακή για το δικαίωμα στην δωρεάν μεταφορά μαθητών δηλώνει ο Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου - Λυκείου Λουσικών Αχαΐας. Οπως σημειώνει σε ψήφισμά του, μετά από ένα μήνα χωρίς σχολική μεταφορά, «οι δυναμικές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις συλλόγων γονέων και μαθητών όπως του δικού μας Γυμνασίου Λυκείου στα Λουσικά οδήγησαν στη ρύθμιση καθυστερημένα (και προσωρινά όπως δείχνει η πείρα μας) από κυβέρνηση και Περιφέρεια των μεταφορών των μαθητών, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη της οργανωμένης πάλης και ενασχόλησης των γονιών με τις συνθήκες και το περιεχόμενο της μόρφωσης των παιδιών τους».