Σε ανακοίνωση για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τονίζει:
«Ο προϋπολογισμός της ΕΕ για το 2015 είναι αντιλαϊκός και καθορίζεται από τις κατευθύνσεις του "Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-2020".
Το βασικό ζήτημα με τον προϋπολογισμό της ΕΕ δεν είναι απλά το ύψος των κονδυλίων του, που προέρχονται έτσι κι αλλιώς από τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, αλλά η κατεύθυνσή τους. Είτε μειωμένα είναι τα κονδύλια, όπως προτείνει το Συμβούλιο, είτε αυξημένα, σύμφωνα με την πρόταση του Ευρωκοινοβουλίου, αυτά προορίζονται να χρηματοδοτούν προγράμματα, έργα, δράσεις και επενδύσεις για την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, σε βάρος των λαϊκών αναγκών.
Η αύξηση του προϋπολογισμού που προτείνει το Ευρωκοινοβούλιο αφορά τη χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων στην υπηρεσία του κεφαλαίου, επιδοτήσεις των μονοπωλίων για επενδύσεις σε νέους κερδοφόρους κλάδους, όπως την Ενέργεια, την ψηφιακή αγορά. Την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ και της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της. Την αύξηση των κονδυλίων για τα πολυποίκιλα πολιτικό-στρατιωτικά μέσα για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ σε ολόκληρο τον κόσμο.
Γι' αυτό η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε το σχέδιο προϋπολογισμού και τις τροπολογίες που προτάθηκαν από τις δυνάμεις της αστικής διαχείρισης.
Τάχθηκε επίσης υπέρ της δραστικής μείωσης των προνομίων και των κάθε είδους υψηλών χρηματικών απολαβών των ευρωβουλευτών, που αποτελούν πρόκληση για τους εργαζόμενους που υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική, στην οποία πρωταγωνιστεί η ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο».