Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΚΚΕ: Ερώτηση για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου»

ΠΗΓΗ 902.gr  Δημοσίευση: Τετ, 29/10/2014 - 15:51

Ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:
«Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης "Γ. Παπανικολάου".
Η έντονη βροχόπτωση που έπληξε τη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 24.10.2014, ανέδειξε ένα ακόμα πρόβλημα, ανάμεσα στα τόσα άλλα, αυτό των κτιριακών εγκαταστάσεων καθώς και της στεγανοποίησής τους, που ταλανίζει τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης "Γ. Παπανικολάου".
Τη συγκεκριμένη ημέρα το Νοσοκομείο βρισκόταν σε γενική εφημερία, όμως λόγω της βροχής πλημμύρισε το κτίριο στο οποίο στεγάζονται η Οφθαλμολογική και η Ωτορινολαρυγγολογι­κή Κλινική, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες της εφημερίας από το συγκεκριμένο Νοσοκομείο. Επιπλέον πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τα χειρουργεία, που εξαιτίας της πλημμύρας έχουν μεταφερθεί σε άλλα κτίρια, επιβαρύνοντας περαιτέρω το ήδη φορτωμένο πρόγραμμα που είχαν, με τεράστια λίστα αναμονής για τους ασθενείς.
Να σημειώσουμε ότι η ολιγωρία έγκαιρης αντιμετώπισης των προβλημάτων της στεγανοποίησης, και όχι μόνο, των κτιρίων οφείλεται αφενός στην πλήρη απαξίωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου με τη μη πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού και αφετέρου στα μειωμένα κονδύλια προς το Νοσοκομείο από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Εύλογα λοιπόν τα προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων και η μη έγκαιρη αντιμετώπισή τους οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση στη λειτουργία του Νοσοκομείου και είναι αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας, από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τη σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Πολιτικής που στόχο έχει να στηρίζει και να ενισχύει την επιχειρηματική δράση, φορτώνοντας συνεχώς με νέα βάρη τις λαϊκές οικογένειες.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:
  • Την εξασφάλιση γενναίας χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες στεγανοποίησης - και όχι μόνο - των κτιριακών εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης "Γ. Παπανικο­λάου" και να εξασφαλιστεί πλήρως η ασφαλής και αδιάλειπτη λειτουργία του.
  • Να προχωρήσει η πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για την πλήρη στελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου».