Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Πάτρα: Συγκέντρωση και πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τιμώντας το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Τρί, 28/10/2014 - 20:59
Συγκέντρωση πραγματοποίησαν την Τρίτη 28 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί οι Κομμματικές Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τιμώντας το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό και τον ναζισμό. Ξεκινώντας με πορεία από την πλατεία Αγίου Γεωργίου, διέσχισαν το κέντρο της Πάτρας φωνάζοντας συνθήματα και κατέληξαν στον τόπο που έπεσε η πρώτη βόμβα στην Ελλάδα από σμήνη φασιστικών βομβαρδιστικών ιταλικών αεροπλάνων, μπροστά στην Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, με τους πρώτους νεκρούς και τραυματίες. Εκεί, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, κατέθεσαν στεφάνια.
Όπως τονίζουν και στην ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις Αχαΐας:
«Διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε, συνεχίζουμε!
Όταν ένας λαός αποφασίσει να πάρει τη ζωή του στα χέρια του, όταν αποφασίσει ο ίδιος να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, τότε μπορεί να κάνει το αδύνατο, δυνατό, μπορεί να νικήσει αυτόν που στα μάτια του φαίνεται ανίκητος.
Διδασκόμαστε: Από τον ηρωικό αγώνα του οργανωμένου και αποφασισμένου λαού να παλέψει ενάντια σε ντόπιους και ξένους εκμεταλλευτές, να αποδείξει ότι κανείς δεν είναι αήττητος.
Συνεχίζουμε: Για να ανασυνταχθεί και να χειραφετηθεί το εργατικό κίνημα, να ηγηθεί της μεγάλης Λαϊκής Συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.
Για να ανοίξουμε το δρόμο για την ευημερία του λαού με εργατική – λαϊκή εξουσία».