Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ: Καταγγέλλει κλιμάκωση του αυταρχισμού



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2014
Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κλιμάκωση του αυταρχισμού και της κρατικής καταστολής κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Σ' αυτή σημειώνει: «H κλιμάκωση του αυταρχισμού και της κρατικής καταστολής αποτελεί προϋπόθεση για την προώθηση του νέου γύρου αντιλαϊκής επίθεσης που επεξεργάζονται και υλοποιούν στην Ελλάδα η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ και η τρόικα, για τη διασφάλιση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Σε συνέχεια σωρείας διώξεων και καταδικών εργατών, αγροτών και μαθητών: Σε δίκη παραπέμπεται ολόκληρο το πλήρωμα του πλοίου "SUPERFERRY II",γιατί προχώρησαν σε απεργία που είχαν κηρύξει τα σωματεία τους, με την κατηγορία της παραβίασης του απαράδεκτου, τρομοκρατικού μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης που είχε επιβάλει η κυβέρνηση. Τον επόμενο μήνα, δικάζεται, ύστερα από τη μηνυτήρια αναφορά γνωστού βιομήχανου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, με την κατηγορία της "ηθικής αυτουργίας" στις κινητοποιήσεις εργαζομένων της Θεσσαλονίκης κατά των διοδίων, στις οποίες μάλιστα δεν ήταν καν παρών. Πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση με τις πρυτανικές αρχές έκλεισαν αυθαίρετα πανεπιστημιακά ιδρύματα και χτύπησαν με τα ΜΑΤ τους φοιτητές.
Η έξαρση της καταστολής συνοδεύει συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων σε όλα τα κράτη - μέλη της. Ερωτάται η Επιτροπή: Πώς τοποθετείται απέναντι στις διώξεις αυτές σε βάρος απεργών, συνδικαλιστών, νεολαίων και άλλων λαϊκών αγωνιστών, που ποινικοποιούν το απεργιακό δικαίωμα και επιδιώκουν να αποδυναμώσουν την εργατική πάλη ενάντια στη αντιλαϊκή πολιτική;».