Τη συμμετοχή του Δήμου Λιβαδειάς, ως συνδιοργανωτή στις «Λευκές Νύχτες» που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος, αποφάσισε η εκλεγμένη δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση».
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η απόφαση αυτή δεν αποτελεί πρωτοτυπία της εκλεγμένης του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κοινή γραμμή της κοινής αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθείται από τους περισσότερους δημάρχους και δημοτικές αρχές, είτε πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, είτε στη ΝΔ, είτε στο ΣΥΡΙΖΑ.
Το ερώτημα είναι ποιόν εξυπηρετεί μια τέτοια απόφαση. Για τους άνεργους, τους απλήρωτους, τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους, το πρόβλημα δεν είναι αν θα μείνουν τα μαγαζιά ανοιχτά και τη νύχτα για να ψωνίσουν, το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε τις βασικές ανάγκες να καλύψουν.
Αποτελεί κοροϊδία το επιχείρημα ότι με αυτές τις ενέργειες στηρίζεται ο μικρός επαγγελματίας, ο μικρέμπορος και ο αυτοαπασχολούμενος. Αυτή η απόφαση δημοτικής αρχής και του Εμπορικού Συλλόγου μεθοδεύει την απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της Κυριακής Αργίας. Είναι δηλαδή απόφαση στήριξης των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων.
Αυτή η απόφαση αποτελεί ένα μέρος της συνολικότερης πολιτικής κατεύθυνσης της δημάρχου κας Πούλου και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η πολιτική που θέλει τον αυτοαπασχολούμενο να ξεροσταλιάζει μέρα - νύχτα στο μαγαζί πνιγμένος στα χρέη, είναι η πολιτική που θέλει τον εμποροϋπάλληλο να δουλεύει νύχτα μέρα για 300 - 400 ευρώ. Στην ουσία, είναι η πολιτική αυτή που κλείνει τα μαγαζιά και χτυπάει τους εργαζόμενους, είναι η πολιτική που εκτοξεύει την ανεργία.
Αυτή είναι μια πολιτική επιλογή που απαιτείται από τα μονοπώλια ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους και επιβάλλεται από την κυβέρνηση και την τοπική διοίκηση.
Καλούμε τους εμποροϋπαλλήλους να μη δεχτούν να δουλέψουν μέχρι τα ξημερώματα, αφού δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Καλούμε τους μικρούς επαγγελματίες να σκεφτούν ότι σύμμαχός τους είναι ο εργαζόμενος και όχι η πολυεθνική ή ο μεγαλοεπιχειρηματίας που τους κλείνει τα μαγαζιά».