Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Κλιμάκια του ΚΚΕ στις περιοχές της Αττικής που πλημμύρισαν

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ 

Κάλεσμα στους πληγέντες για οργάνωση και διεκδίκηση άμεσων μέτρων αποκατάστασης και αποζημίωσης

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Σάβ, 25/10/2014 - 15:28 Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 25/10/2014 - 15:46
Από την πρώτη στιγμή οι δυνάμεις του ΚΚΕ βρίσκονται επί ποδός, κοντά στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες των περιοχών της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά που δοκιμάζονται από τις πλημμύρες.
Στον Πειραιά
Στον Πειραιά το πρωί του Σαββάτου έγινε μαζική περιοδεία στις γειτονιές της Παλαιάς Κοκκινιάς από κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος. Στο κλιμάκιο συμμετείχε και ο Ηλίας Σαλπέας, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Η Δ. Μανωλάκου, στις συνομιλίες που είχε με τους κατοίκους, τους κάλεσε να οργανωθούν και να συγκροτήσουν Επιτροπή Αγώνα για να διεκδικήσουν άμεση καταγραφή, αποκατάσταση των ζημιών και κάλυψη της απώλειας εισοδήματος.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, δεν είναι η πρώτη φορά που πλημμυρίζει η περιοχή, ενώ δεν έχει γίνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο, παρά το γεγονός ότι οι εργολάβοι μπαζώνουν συνεχώς τα ρέματα για να κτίσουν πολυκατοικίες. Οι κάτοικοι έχουν θέσει το θέμα επανειλημμένα στις δημοτικές αρχές. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν, λίγες μέρες πριν την καταιγίδα είχαν ενημερώσει τη δημοτική αρχή και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες ότι υπάρχει πρόβλημα με τα φρεάτια.
Στην περιοχή υπάρχουν καταστήματα που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, λέβητες πολυκατοικιών έχουν αχρηστευτεί, χωρίς να υπολογίζονται τα αυτοκίνητα που σμπαραλιάστηκαν.
Στο Ίλιον, το Μενίδι και το Καματερό

Στο Ίλιον οι μεγαλύτερες καταστροφές έχουν σημειωθεί στις συνοικίες Ζωοδόχου Πηγής και Ρίμινι. (δείτε ΕΔΩ βίντεο με δηλώσεις κατοίκων στο "902.gr"). Το κλιμάκιο του ΚΚΕ έγινε αποδέκτης της οργής που επικρατεί για τη Δημοτική αρχή και το Κράτος. Επίσης κάλεσε τους κατοίκους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει αύριο Κυριακή, στις 10.00 το πρωί στην οδό Βούρβαχη, για τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα. Στο πλευρό των λαϊκών οικογενειών βρέθηκαν και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο δήμο Ιλίου. Μάλιστα μια ημέρα πριν την καταστροφή είχαν θέσει το θέμα των αντιπλημμυρικών έργων στο δημοτικό συμβούλιο. (δείτε ΕΔΩ βίντεο).
«Παλεύουμε μόνοι μας» ήταν η φράση που χρησιμοποίησαν οι κάτοικοι του Μενιδίου για να περιγράψουν στα μέλη του ΚΚΕ τα όσα ζουν εδώ και ένα 24ωρο. Τα καταστήματα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, ενώ υπάρχουν υπόγεια που εξακολουθούν να είναι πλημμυρισμένα. Μεγάλες καταστροφές έχει πάθει και το κτίριο που στεγάζεται το παράρτημα του Συνδικά,του Οικοδόμων Μενιδίου.
Στο Καματερό, το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε μαγαζιά επί της Λεωφόρου Φυλής και μοίρασε την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας έγινε αποδέκτης της οργής που επικρατεί για το γεγονός ότι δεν έχουν προχωρήσει τα αντιπλημμυρικά έργα στο ρέμα της Εσχατιάς, αλλά και για την αδράνεια του Δήμου σε ό,τι αφορά τις απαραίτητες υποδομές.
Είναι ενδεικτικό ότι υπάρχουν σπίτια που βρίσκονται στον αέρα, εξαιτίας της υποχώρησης του εδάφους, δίπλα από το ρέμα. Επίσης, έχουν υποστεί ζημιές τα σχολεία του Δήμου, κυρίως το 1ο Γυμνάσιο, το 1ο Λύκειο και το 6ο Νηπιαγωγείο.
Στο Περιστέρι
Στο Περιστέρι, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος επισκέφθηκε τις εργατογειτονιές του Δήμου που χτυπήθηκαν περισσότερο (δείτε ΕΔΩ βίντεο).
Η επόμενη μέρα βρήκε τους κατοίκους του Περιστερίου αβοήθητους. Στην περιοχή Τσαλαβούτα κατήγγειλαν ότι δεν έχει περάσει ούτε ένα συνεργείο του Δήμου ή της Πυροσβεστικής για να καταγράψει τις ζημιές. Μάλιστα, ακόμα και για την άντληση των υδάτων αναγκάζονται να πληρώνουν ιδιωτικά συνεργεία.
Ίδια εικόνα καταστροφής αντίκρισαν τα μέλη του ΚΚΕ και στη συνοικία Ρουπάκι. Πολλοί κάτοικοι έχουν βγάλει τα υπάρχοντά τους στο δρόμο με αποτέλεσμα να σημειωθούν κλοπές και περιμένουν ματαίως να περάσει ένα συνεργείο για να καταγράψει τις ζημιές. Στις πολυκατοικίες μυρίζει πετρέλαιο από τους καυστήρες που καταστράφηκαν και τη διαρροή πετρελαίου. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι κάποιοι μόλις είχαν βάλει πετρέλαιο από το υστέρημα τους. (δείτε ΕΔΩ βίντεο).
Το κλιμάκιο του ΚΚΕ έγινε αποδέκτης της οργής που υπάρχει στο Περιστέρι για την έλλειψη των απαραίτητων υποδομών, αλλά και την απουσία του κρατικού μηχανισμού. Ένας ηλικιωμένος, αναφέρουν οι κάτοικοι, σώθηκε από τους γείτονες, όταν το σπίτι του πλημμύρισε. Ο ηλικιωμένος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ενώ το σπίτι του έχει υποστεί μεγάλες ζημιές (δείτε παρακάτω τις σχετικές φωτογραφίες).