Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Ξάνθη: Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για μέτρα προστασίας των ανέργων

 ΠΗΓΗ 902.grΔημοσίευση: Τρί, 28/10/2014 - 11:16

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποίησαν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης, το Σωματείο Οικοδόμων και συναφών Επαγγελμάτων Ξάνθης και η επιτροπή ανέργων του νομού απαιτώντας να συζητηθεί το ζήτημα της ελάφρυνσης των οικογενειών των ανέργων, από Δημοτικά τέλη, μείωση στους λογαριασμούς του νερού κ.α.
Το αίτημα κατατέθηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση, ωστόσο το Δημοτικό Συμβούλιο αρνήθηκε να το συζητηθεί στην συγκεκριμένη συνεδρίαση και ισχυρίστηκαν ότι θα τεθεί στο επόμενο συμβούλιο.
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων σημειώνει: «Την ώρα που πολλές οικογένειες στο Δήμο Ξάνθης βιώνουν την ανεργία και τις συνέπειές της, δηλαδή να ζουν χωρίς ρεύμα, πολλές φορές χωρίς νερό, θέρμανση και τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να υποσιτίζονται, η πλειοψηφία των συμβούλων επέλεξε να μείνει στους τύπους και όχι στην ουσία της συζήτησης.
Καλούμε όλους τους ανέργους, τους νέους και τους εργαζόμενους, να συσπειρωθούν γύρω από αιτήματα που θέσαμε για την ανακούφιση των οικογενειών των ανέργων και να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο».