Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τον εισαγγελέα επιστράτευσε η διοίκηση Μπουτάρη

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τρίτη 28 Οχτώβρη 2014

Εισαγγελική παρέμβαση υπήρξε χτες μετά την αναφορά που κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, για να προχωρήσει απρόσκοπτα και χωρίς εμπόδια από τις αγωνιστικές αντιδράσεις των εργαζομένων - την Παρασκευή αγωνιστικά επέβαλαν την απομάκρυνση των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης - ο «επανέλεγχος» των συμβάσεων που αξιοποιείται για τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στους δήμους.
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών καλεί τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, να παρουσιαστούν αύριο στις 9 το πρωί για «ειρηνική λύση διαφοράς».
Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι του Δήμου, ήδη από την Παρασκευή, έχουν αποφασίσει στάση εργασίας για αύριο Τετάρτη και συγκέντρωση στις 8 το πρωί στο δημαρχείο, προκειμένου να διαδηλώσουν ενάντια στην είσοδο και παραμονή των ελεγκτών και να καταγγείλουν τη νέα «φιλεργατική» πρακτική της διοίκησης Μπουτάρη.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι ο Γ. Μπουτάρης ξεπέρασε κάθε όριο και αποκαλύφθηκε ως αυτός που πραγματικά είναι: «Υποστηρικτής και βαστάζος της πολιτικής της κυβέρνησης, του κεφαλαίου (απ' τα σπλάχνα του οποίου προέρχεται) και της ΕΕ».
Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της «γνωρίζει πολύ καλά ο Γ. Μπουτάρης ότι ο λεγόμενος επανέλεγχος των συμβάσεων δεν έχει καμιά σχέση με πλαστά στοιχεία και δικαιολογητικά εργαζομένων, των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου με νόμο πριν δέκα περίπου χρόνια. Γνωρίζει πολύ καλά ο Γ. Μπουτάρης ότι τέτοιοι - επιβεβλημένοι - έλεγχοι για πλαστά δικαιολογητικά γίνονται συστηματικά και στο Δήμο Θεσσαλονίκης από τη Διεύθυνση Προσωπικού.
Γνωρίζει, τέλος, ότι αυτοί οι "έλεγχοι" στόχο έχουν τις απολύσεις εργαζομένων και στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με άμεσες αρνητικές συνέπειες για τους δημότες και τις ανάγκες τους π.χ. στην καθαριότητα και τις κοινωνικές υπηρεσίες.
Με αυτή την ενέργεια, ο Γ. Μπουτάρης στέλνει μήνυμα καταστολής των αντιδράσεων των εργαζομένων, αφήνει το "καρότο", παίρνει το "μαστίγιο" και αποδεικνύεται βασικός πρωταγωνιστής της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής, υποβάλλοντας για άλλη μια φορά τα διαπιστευτήριά του στους εμπνευστές της αντιλαϊκής στρατηγικής».
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους του Δήμου, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και το λαό της πόλης, με τους φορείς και τα σωματεία του, να σταθεί αντίθετος και να καταδικάσει τις αντεργατικές πρακτικές του «ανεξάρτητου» Μπουτάρη.