Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

4 νέα φυλλάδια με τις προτάσεις του ΚΚΕ για ουσιαστική ανακούφιση του λαού διακινούν οι Οργανώσεις του Κόμματος



 Για την ουσιαστική ελάφρυνση χρεών, Για την αποκατάσταση των ΣΣΕ και την κάλυψη των απωλειών των εργαζομένων,  Για τους ανέργους, Για φόρους και χαράτσια

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σάββατο 18 Οχτώβρη 2014

Στηρίζουμε τις θέσεις και την πάλη του ΚΚΕ με τη δράση και την ψήφο μας παντού!


Τέσσερα νέα φυλλάδια έχουν στα «χέρια» τους οι ΚΟ του ΚΚΕ και διακινούνται στο λαό, τόσο για την πληρέστερη ενημέρωσή του γύρω από προτάσεις του Κόμματος για την ουσιαστική ανακούφιση των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών -για τα χρέη που πνίγουν τις λαϊκές οικογένειες, για τις ΣΣΕ και άλλα εργασιακά δικαιώματα, για τους ανέργους, αλλά και για τους φόρους που λεηλατούν το ισχνό λαϊκό εισόδημα- όσο και για να τον προτρέψουν να πάρει μέρος στην πάλη για την υλοποίησή τους.

Ο λαός καλείται να στηρίξει τις θέσεις του ΚΚΕ με τη δράση και την ψήφο του και να άρει την εμπιστοσύνη του από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι θέσεις τους είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του κεφαλαίου.

«Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι μοναδική εγγύηση για να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών που υποφέρουν απ' τη φοροεπιδρομή και τα χρέη. Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας για να ανακτήσουμε τις μεγάλες απώλειες που είχαμε την τελευταία πενταετία. Για να δυναμώσουμε τη λαϊκή πάλη και συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Για να ανοίξουμε το δρόμο για τη μοναδική λύση υπέρ του λαού, για να ικανοποιηθούν επιτέλους οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες μας με λαϊκή εξουσία», σημειώνεται.

  Ουσιαστική ελάφρυνση χρεών

Στο φυλλάδιο για την «Ουσιαστική ελάφρυνση χρεών των λαϊκών οικογενειών, φτωχών αγροτών και ΕΒΕ», παρατίθενται τα κύρια άρθρα της πρότασης νόμου που έκανε το ΚΚΕ για εργατικές - λαϊκές οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, για τους φτωχούς αγρότες, επαγγελματίες και εμπόρους, τα οποία προβλέπουν:

Διαγραφή του 50% των οφειλών εφόσον το ύψος των δανείων δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για στεγαστικά δάνεια, τις 30.000 ευρώ για καταναλωτικά και τις 20.000 ευρώ για τις πιστωτικές κάρτες.

Αναστολή της πληρωμής για τους ανέργους για όσο διάστημα βρίσκονται στην ανεργία.

Διαγραφή τόκων από την οφειλή των λαϊκών νοικοκυριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

Διαγραφή των ποσών των τόκων που κεφαλαιοποιήθηκαν και ανατοκίστηκαν.

Μείωση των οφειλών των ΕΒΕ προς τα πιστωτικά ιδρύματα σε ποσοστό 30% εάν διατηρούν την επιχείρησή τους και κατά 50% εάν την έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.

Μείωση των οφειλών των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, οι οποίες αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.

Παύση πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων εναντίον των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών ΕΒΕ, των αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων.

Περιορισμό της υποθήκης στο ύψος του αρχικού δανείου.
 Για την αποκατάσταση των ΣΣΕ και την κάλυψη των απωλειών των εργαζομένων



Η αποκατάσταση των εισοδημάτων στην προ κρίσης κατάσταση και η κάλυψη των απωλειών αποτελούν για το ΚΚΕ επείγον μέτρο για την ανακούφιση της εργατικής οικογένειας. Γι' αυτό, μαζί με τις θέσεις και τις προτάσεις νόμου για την προστασία των ανέργων και την ανακούφιση του λαού από φόρους και χρέη, κατέθεσε στη Βουλή και νόμο στον οποίο προτείνει:

Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους (και για τους εργαζόμενους από 18 έως 25 ετών) και κατώτατο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ ως βάση για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις.

Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ.

Κατάργηση της δυνατότητας για υπογραφή, με τις Ενώσεις Προσώπων, συμβάσεων με μισθούς χαμηλότερους από τις Κλαδικές Συμβάσεις.

Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, της μερικής απασχόλησης, της εκ περιτροπής εργασίας και της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, όπως και του θεσμού του δανεισμού των εργαζομένων. Μόνο έτσι θα έχει κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα, για όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και μεροκάματο, η επαναφορά του μισθού στα 751 ευρώ.

Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και της 13ης και 14ης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους.

Κατάργηση όλων των ρυθμίσεων και Προεδρικών Διαταγμάτων που προβλέπουν την αύξηση του ορίου απολύσεων και τη μείωση των αποζημιώσεων.

Επαναφορά των οικογενειακών, των κλαδικών και άλλων επιδομάτων που καταργήθηκαν.

Το ΚΚΕ καλεί σε οργάνωση και πάλη για ουσιαστικές αυξήσεις και κάλυψη των απωλειών και προβάλει τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής οικογένειας, μάχεται για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος. Ενημερώνει το λαό ότι η σφαγή μισθών και δικαιωμάτων δεν είναι προσωρινή, όπως αποδεικνύεται απ' τις αποφάσεις της ΕΕ, την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούνται και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που δίνει εξετάσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και την ΕΕ και κοροϊδεύει το λαό. Οι τελευταίες του προτάσεις φανερώνουν ότι ήταν ψεύτικες οι υποσχέσεις του ότι «θα σκίσει τα μνημόνια», θα επαναφέρει μισθούς και συντάξεις και θα ανακουφίσει το λαό από χρέη!
 Για τους ανέργους



«Τώρα επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και μέτρα ουσιαστικής προστασίας για τις οικογένειές τους - ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ - ΑΡΚΕΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ», σημειώνεται στο φυλλάδιο για τους ανέργους.

Το ΚΚΕ σταθερά αγωνίζεται και συνεχώς καταθέτει στη Βουλή ολοκληρωμένες προτάσεις, με σχέδια νόμου. Συγκεκριμένα προτείνει:

Να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και να δοθεί σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις και για όσο διάστημα είναι άνεργοι.

Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και σταθερών τηλεφώνων. Δραστική μείωση των τιμολογίων τους.

Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.

Διαγραφή του 50% των οφειλών εφόσον το ύψος των δανείων δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για στεγαστικά δάνεια, τις 30.000 ευρώ για καταναλωτικά και τις 20.000 ευρώ για τις πιστωτικές κάρτες.

Αναστολή κάθε είδους υποχρέωσης που έχει από δάνειο. Καμία κατάσχεση ή πλειστηριασμό σε κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία που ανήκει στον άνεργο.

Να απαγορεύεται ο ανατοκισμός και η κεφαλαιοποίηση.

Δωρεάν μετακινήσεις στις αστικές συγκοινωνίες.

Να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος το διάστημα της ανεργίας χωρίς καμία επιβάρυνση των ανέργων.

Αυτά τα μέτρα, που είναι τα ελάχιστα για την ανακούφιση των ανέργων, τα απορρίπτουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου γιατί έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και τις βασικές κατευθύνσεις της ΕΕ.

Ο λαός προτρέπεται να μη δείξει καμιά ανοχή στην κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που χρηματοδοτεί τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις τράπεζες και φοροεξοντώνει τους ανέργους και φτωχούς μισθωτούς, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους. Αλλά και καμία αναμονή και εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ υποσχόταν επίδομα για όλους τους ανέργους τώρα μιλάει για κάποια «διεύρυνση των κριτηρίων» και προτείνει, όπως η κυβέρνηση, επιδότηση των μεγαλοκαπιταλιστών από κονδύλια της ΕΕ που είναι «ραμμένα» στα μέτρα τους. Ακόμα και την επαναφορά του επιδόματος στα 460 ευρώ την ξέχασε, όπως ξέχασε και το «κούρεμα» χρεών στις τράπεζες, την κατάργηση των χαρατσιών κ.ά.


«Είναι δικαίωμά μας η σταθερή εργασία για όλους, με σύγχρονες κατακτήσεις, όπως η ουσιαστική προστασία όσο είμαστε άνεργοι!», τονίζεται.
 Για φόρους και χαράτσια

Το ΚΚΕ αγωνίζεται και προτείνει με σχέδια νόμων να καταργηθούν φόροι, ΕΝΦΙΑ, χαράτσια που ληστεύουν το λαϊκό εισόδημα.

Με τις παρεμβάσεις του εντός και εκτός της Βουλής απαιτεί:

Την πλήρη απαλλαγή της πρώτης και δευτερεύουσας κατοικίας, που καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες και τις ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει ακριβά και φορολογηθεί ήδη βαριά για να έχουν ένα σπίτι ή και ένα εξοχικό.

Να μη φορολογηθεί η αγροτική γη και να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Να καταργηθούν τώρα οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, σε αγροτικά εφόδια, μηχανήματα και στο πετρέλαιο κίνησης. Να καταργηθούν όλα τα διόδια.

Αφορολόγητο όριο για τη λαϊκή οικογένεια 40.000 ευρώ το χρόνο προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% κατά τα διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Να καταργηθούν οι «αναπτυξιακές» φοροελαφρύνσεις και το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές.

Να αναγνωριστούν τα λογιστικά βιβλία ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος των ΕΒΕ. Κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων, των ειδικών δημοτικών φόρων και των χαρατσιών για κλείσιμο χρήσεων.

Διαγραφή και πάγωμα χρεών για ανέργους, φτωχούς μισθωτούς, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους.

Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των φτωχών οικογενειών.

Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός. Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου.

«Κανένας συμβιβασμός με τη φοροεπιδρομή και την ανέχεια!», σημειώνεται και καλείται ο λαός να μην εμπιστεύεται τις υποσχέσεις κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για φοροελαφρύνσεις. Η πρώτη συνεχίζει τη φοροεπιδρομή στο λαό, ενώ δίνει νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, ενώ η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εισπραχθούν από όλους τα εξοντωτικά χαράτσια και ταυτόχρονα αφήνει άθικτα τα προνόμια και τις φοροαπαλλαγές των μεγάλων επιχειρηματιών και εφοπλιστών.