Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση Καταγγελία της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σάββατο 19 Ιούλη 2014
 Απαράδεκτο ψήφισμα από το Ευρωκοινοβούλιοπου βάζει στη θέση του κατηγορούμενου τον παλαιστινιακό λαό και το δίκαιο αγώνα του




Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει το απαράδεκτο κοινό ψήφισμα του πολιτικού συνασπισμού του κεφαλαίου στο Ευρωκοινοβούλιο (Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι, Συντηρητικοί - Μεταρρυθμιστές), που βάζει στη θέση του κατηγορούμενου τον παλαιστινιακό λαό και το δίκαιο αγώνα του. Με το πρόσχημα της ασφάλειας του ισραηλινού κράτους, δικαιολογεί τις βάρβαρες δολοφονικές επιθέσεις των δυνάμεων κατοχής του Ισραήλ, αθωώνει το ισραηλινό κράτος για τα στυγνά εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων Παλαιστινίων, παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων.


Στο κοινό ψήφισμα δεν υπάρχει ούτε μία λέξη καταδίκης της ισραηλινής επίθεσης, των δολοφονιών εκατοντάδων Παλαιστινίων, ακόμη και μωρών παιδιών, ενώ βαφτίζει τη σφαγή αμάχων από την πολεμική μηχανή του Ισραήλ στη Γάζα απλά «κρίσιμη κατάσταση». Το ψήφισμα αναφέρει επί λέξει: «Ζητεί να δοθεί τέλος στις επιθέσεις με πυραύλους κατά του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, τις οποίες η Χαμάς και άλλες ένοπλες ομάδες πρέπει να σταματήσουν πάραυτα, και να τερματισθεί η στρατιωτική δράση του Ισραήλ κατά της Γάζας», «εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία του για την κρίσιμη κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και στο Νότιο τμήμα του Ισραήλ», «τονίζει ότι τόσο οι Ισραηλινοί όσο και οι Παλαιστίνιοι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ζουν σε περιβάλλον ειρήνης και ασφάλειας», «τονίζει την ανάγκη να τηρούν πλήρως όλες οι πλευρές το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και ότι δεν μπορεί να υπάρχει αιτιολόγηση για τις σκόπιμες ενέργειες κατά αθώων αμάχων».

Με την τήρηση ίσων αποστάσεων και την εξίσωση των εγκληματιών με τα θύματά τους, στηρίζει ουσιαστικά τις δολοφονικές ισραηλινές επιθέσεις, αποθρασύνει και ενθαρρύνει την ισραηλινή επιθετικότητα. Για πολλοστή φορά το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρωτοστατεί στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ για τη «Νέα Μέση Ανατολή», για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών επιχειρήσεων που εκπροσωπούν, να εξασφαλιστεί η λεηλασία των πλούσιων πλουτοπαραγωγικών πηγών και η εκμετάλλευση των λαών της περιοχής.

Το αίτημα του ΚΚΕ, του εργατικού - λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα είναι σαφές: Να σταματήσει τώρα ο βομβαρδισμός και η χερσαία σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ. Με την ενωμένη πάλη τους οι λαοί να διώξουν τους κατακτητές από τα παλαιστινιακά εδάφη και να ανατρέψουν την εξουσία των μονοπωλίων.