Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ Οχι στο ξεπούλημα της παραλίας Σαχάρα



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σάββατο 19 Ιούλη 2014


«Οχι» στο ξεπούλημα της παραλίας «Σαχάρα» έκτασης 44 στρεμμάτων, στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής, που προωθείται από το ΤΑΙΠΕΔ, λέει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Προποντίδας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την υπεράσπιση του χώρου και καλεί το λαό του Δήμου να ορθώσει το ανάστημά του και μαζικά να οργανώσει τον αγώνα του, για να σταματάει μέτρα, να καθυστερεί άλλα, να διεκδικεί την αξιοποίηση εκτάσεων, ελεύθερων χώρων και ακινήτων προς όφελός του.


Δηλώνει ότι η συγκεκριμένη έκταση που πουλιέται από το ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να παραμείνει στο Δημόσιο, ως περιουσία του λαού και να παραχωρηθεί στο Δήμο Ν. Προποντίδας, ο οποίος με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις θα τον διαθέτει ελεύθερα στο λαό της πόλης και όχι μόνο. Επίσης, ξεκαθαρίζει ότι η αξιοποίηση του χώρου θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το Δήμο Ν. Προποντίδας, χωρίς συμμετοχή ιδιωτών μέσω ΣΔΙΤ ή οποιασδήποτε άλλης μορφής συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η κυβέρνηση απαντώντας στις ανάγκες επιχειρηματικών ομίλων να βρουν κερδοφόρα διέξοδο τα συσσωρευμένα κεφάλαιά τους και υλοποιώντας τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ, προχωρά στην ιδιωτικοποίηση κρατικών ακινήτων και εκτάσεων όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά σ' όλη την Ελλάδα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (εκτάσεις - φιλέτα, σε περιοχές φυσικού κάλλους, διατηρητέα κτίρια, ακίνητα, άλλες εκτάσεις...).

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη ότι η «αξιοποίηση» - πώληση κρατικών ακινήτων θα διασφαλίσει πόρους για την κάλυψη άλλων κοινωνικών αναγκών ή θα ελαφρύνει το δημόσιο χρέος με ταυτόχρονη βελτίωση της ζωής της λαϊκής οικογένειας. Η ανάπτυξη που υπόσχεται η κυβέρνηση θα γίνει πάνω στα συντρίμμια μισθών - συντάξεων, εργασιακών δικαιωμάτων, με υψηλή ανεργία, με ιδιωτικοποιήσεις. Με το ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας θα χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο η θέση των λαϊκών στρωμάτων του Δήμου μας και της Περιφέρειάς μας, αφού θα περιοριστεί η πρόσβαση στις παραλίες, πιθανά στην αρχιτεκτονική και ιστορική κληρονομιά της περιοχής και θα μπουν εισιτήρια εισόδου. Είναι σοβαρές οι ευθύνες τόσο της Τοπικής Διοίκησης όσο και των πολιτικών δυνάμεων που υπερασπίζονται το μονόδρομο της ΕΕ. Αυτός ο δρόμος προϋποθέτει και την παραχώρηση κρατικής περιουσίας σε επιχειρηματικούς ομίλους για μεγαλύτερη κερδοφορία χωρίς φυσικά να ενδιαφέρεται για τις λαϊκές ανάγκες».