Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Αρνήθηκε να βγάλει ψήφισμα για την Παλαιστίνη



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τετάρτη 23 Ιούλη 2014

Με μία θρασύτατη τοποθέτηση που εξισώνει το θύτη με τα θύματα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, αρνήθηκε την έκδοση ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο για τη σφαγή που συνεχίζεται αμείωτα στη Γάζα.

Το θέμα έθεσε στη χτεσινή συνεδρίαση η «Λαϊκή Συσπείρωση», καλώντας το σώμα να καταδικάσει τη δολοφονική επίθεση.
Με το πρόσχημα ότι δεν θα εμπλακεί ο δήμος σε μία διαδικασία ψηφισμάτων, ο Γ. Καμίνης επιδίωξε να μην μπει καν σε ψηφοφορία η έκδοση ψηφίσματος. Κατέδειξε δε την ταύτισή του με τη λογική των ίσων αποστάσεων, λέγοντας ότι «είτε ανατινάζεις ένα λεωφορείο με δέκα ανθρώπους, είτε ρίχνεις πυραύλους είναι το ίδιο καταδικαστέο». Τελικά αποφασίστηκε, μετά από ψηφοφορία που ακολούθησε και με το πρόσταγμα του Γ. Καμίνη «η παράταξή μας δε συμφωνεί να βγει ψήφισμα για την Παλαιστίνη», να μη βγει ψήφισμα.

Θέτοντας το ζήτημα ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση καταδίκης στη νέα γενικευμένη δολοφονία του λαού της Παλαιστίνης στη Γάζα. Να απαιτήσει το σταμάτημα των εχθροπραξιών και αντιπροσωπεία του Σώματος να παραδώσει το σχετικό ψήφισμα την πρεσβεία του Ισραήλ.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της συζήτησης, ο Ν. Σοφιανός τόνισε: «Με μια προκλητική τοποθέτηση ότι δεν μπορούμε να βγάζουμε ψηφίσματα για το παραμικρό, ο δήμαρχος Αθηναίων αρνήθηκε την καταδίκη από το Δημοτικό Συμβούλιο της δολοφονικής επίθεσης των Ισραηλινών στη Γάζα. Ταυτισμένος με τις λογικές των ίσων αποστάσεων και εξίσωσης του θύτη με το θύμα, αρνιόταν ακόμα και να μπει σε ψηφοφορία το αν θα συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην ψηφοφορία που επιβλήθηκε, τελικά τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν την έκδοση ψηφίσματος του δήμου».