Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ.



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 17 Ιούλη 2014
 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα συναντήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Να σταματήσει τώρα το αιματοκύλισμα των Παλαιστινίων


Την ολόπλευρη αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο λαό της Παλαιστίνης εξέφρασε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνάντηση που είχε, προχτές Τρίτη, με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι. Στη συνάντηση που έγινε στην πρεσβεία της Παλαιστινιακής Αρχής παραβρέθηκε και το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος Γιώργος Μαρίνος.

Μετά τη συνάντηση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Με τη σημερινή μας επίσκεψη, στην πρεσβεία της Παλαιστίνης, θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, για μια ακόμη φορά, στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό, να εκφράσουμε την καταδίκη μας για την εγκληματική δράση του Ισραήλ, που προχωρά αυτές τις μέρες σε νέα εγκλήματα πολέμου, και να αναδείξουμε το γεγονός ότι δεν μπορεί να ταυτίζεται ο θύτης με το θύμα, όπως κάνουν μια σειρά κυβερνήσεις, όπως κάνουν διεθνείς ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, που στην ουσία στρέφονται ενάντια στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη του και μέσα στο λαϊκό κίνημα, με αγώνες, με δράσεις - ήδη 48 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα έχουν δηλώσει την αλληλεγγύη τους με ανακοίνωσή τους - στη Βουλή, στην Ευρωβουλή θα κάνουμε παραπέρα παρεμβάσεις, Ερωτήσεις, Επερωτήσεις, συναντήσεις, σε μια κατεύθυνση να σταματήσει εδώ και τώρα η επέμβαση και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ. Να σταματήσει ο εποικισμός, να φύγουν τα στρατεύματα κατοχής, να πάψει η κατοχή, και να ανοίξει ο δρόμος για να υπάρξει ένα βιώσιμο, κυρίαρχο, πραγματικά ελεύθερο Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ισότιμο, αναγνωρισμένο κράτος - μέλος του ΟΗΕ.

Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την αναγκαιότητα η ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ, είτε αυτές είναι στρατιωτικές, είτε οικονομικές, είτε πολιτικές και να ταχθεί το σύνολο του ελληνικού λαού και της νεολαίας στο πλευρό του δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, που αυτή την στιγμή ματοκυλιέται από την επιθετικότητα και τη βαρβαρότητα του κράτους του Ισραήλ».

Δήλωση του Παλαιστίνιου πρέσβη

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής εξέφρασε βαθιά εκτίμηση για τις σταθερές θέσεις του ΚΚΕ στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, αλλά και για τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης που οργανώνει το Κόμμα.

Μεταξύ άλλων, ο Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι δήλωσε ότι «η ουσία του ζητήματος βρίσκεται στην ύπαρξη και συνέχιση αυτής της βάρβαρης κατοχής και θεωρούμε ότι αυτές οι εκδηλώσεις και αυτά τα φαινόμενα αποτελούν εκδήλωση αυτής της ίδιας της κατοχής και της συνέχισής της. Συμφωνούμε πως το Ισραήλ δεν αυτοαμύνεται τώρα, η εγκληματικότητα που εκδηλώνει δεν αποτελεί αυτοάμυνα, η δράση του Ισραήλ και η πρακτική του σκοπεύουν στη συντήρηση και διαιώνιση αυτής της βάρβαρης κατοχής».

«Αυτό το πράγμα έρχεται σε αντίθεση με όλες τις συμφωνίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διεθνή νομιμότητα» είπε ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής, προσθέτοντας: «Συμφωνούμε να μην ταυτίζεται ο θύτης με το θύμα, εκτιμάμε ιδιαίτερα την ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ για την καταδίκη αυτής της βαρβαρότητας και της κατοχής και των πρακτικών του Ισραήλ». Ο Παλαιστίνιος πρέσβης ζήτησε επίσης «να υποταχθεί το Ισραήλ στις αποφάσεις της διεθνούς νομιμότητας και να τερματιστεί η εποικιστική δραστηριότητά του».
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να ακυρωθούν συμφωνίες και κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με το Ισραήλ
Ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας
Την απαίτηση «να σταματήσει τώρα η επέμβαση και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ» διατυπώνουν σε Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και Λιάνα Κανέλλη, στην οποία σημειώνουν:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βάρβαρη και εγκληματική επίθεση του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού που έχει οδηγήσει στο θάνατο τουλάχιστον 208 άτομα τις τελευταίες μέρες, στον τραυματισμό 1.200 άλλων και έχει ξεριζώσει από τα σπίτια τους πάνω από 18.000 οικογένειες.
Για τις αιματηρές αυτές εξελίξεις τεράστιες είναι οι ευθύνες των ΗΠΑ που με κάθε τρόπο στηρίζουν το Ισραήλ στη συνέχιση της καταπίεσης και αιμορραγίας του παλαιστινιακού λαού.
Ευθύνες έχει και η ΕΕ, που ακολουθεί την πολιτική των "ίσων αποστάσεων" ανάμεσα στο θύτη και το θύμα και ταυτόχρονα αναπτύσσει συνεργασία με το Ισραήλ σε στρατιωτικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.
Σε αυτές τις συνθήκες δε δικαιολογείται καμία κυβέρνηση να κρατά τη γραμμή των ίσων αποστάσεων και απαιτείται άμεσα:
  • Να σταματήσει τώρα η επέμβαση και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ.
  • Να σταματήσει ο εποικισμός, να φύγουν τα στρατεύματα κατοχής, για να ανοίξει ο δρόμος να υπάρξει ένα βιώσιμο, κυρίαρχο και πραγματικά ελεύθερο Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ισότιμο, αναγνωρισμένο κράτος - μέλος του ΟΗΕ.
Το ΚΚΕ ταυτόχρονα τονίζει την αναγκαιότητα η ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ, είτε αυτές είναι στρατιωτικές είτε οικονομικές είτε πολιτικές και να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με το Ισραήλ.
Ερωτώνται οι κ. υπουργοί πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στα παραπάνω ζητήματα».



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 17 Ιούλη 2014

 ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου Τεράστιες οι ευθύνες ΗΠΑ  ΕΕ για την εγκληματική επίθεση

Στη συζήτηση για τις εξελίξεις στα Παλαιστινιακά Εδάφη, που έγινε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης. Μεταξύ άλλων, είπε: «Το ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη βάρβαρη κι εγκληματική επίθεση του ισραηλινού κράτους κατά του Παλαιστινιακού λαού. Ο ισραηλινός στρατός με τις συνεχείς αεροπορικές επιδρομές έχει δολοφονήσει εκατοντάδες και έχει τραυματίσει χιλιάδες Παλαιστίνιους αμάχους.

Το Ισραήλ αποθρασυνόμενο από την ολόπλευρη στήριξη που του παρέχουν ΗΠΑ και ΕΕ προετοιμάζει χερσαίες πολεμικές επιχειρήσεις. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της ΕΕ γιατί εξισώνει τους θύτες με τα θύματα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μάλιστα, με τα απαράδεκτα ψηφίσματά του, πρωτοστατεί στην αθώωση των ισραηλινών εγκλημάτων, βάζει στη θέση του κατηγορούμενου τον Παλαιστινιακό λαό και το δίκαιο αγώνα του. Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών αναβαθμίζουν συστηματικά τις πολιτικές, οικονομικές - εμπορικές και στρατιωτικές τους σχέσεις με το Ισραήλ και διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, όπως αυτές από κοινού με την Ελλάδα.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του με τον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό. Απαιτεί: Να σταματήσουν τώρα οι αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης και να αποτραπούν χερσαίες επιχειρήσεις. Να ακυρωθούν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και όλες οι στρατιωτικές συμφωνίες της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με το Ισραήλ. Να ανασταλούν άμεσα όλες οι πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες ΕΕ - Ισραήλ.

Απαιτούμε: Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, ως κράτους - μέλους του ΟΗΕ. Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους που διαχωρίζει την Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Οχθη και τη Γάζα. Την άμεση άρση του αποκλεισμού των Παλαιστινιακών εδαφών. Τον άμεσο τερματισμό των εποικισμών και την αποχώρηση των εποίκων. Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στο Ισραήλ και το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους».


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ
«Καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή, έξω από τη Γάζα οι Ισραηλινοί»
Πλήθος εργαζομένων διαδήλωσε την αλληλεγγύη του στους Παλαιστινίους, καταδικάζοντας τα ιμπεριαλιστικά σχέδια που απειλούν όλους τους λαούς της περιοχής
ΑΘΗΝΑ
Με το σύνθημα «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», πλήθος διαδηλωτών πορεύτηκαν χτες στην Ισραηλινή Πρεσβεία, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργάνωσε στην Αθήνα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ. Παρόντες στην πορεία πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, ενώ παρών ήταν και ο Πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι.Στην ομιλία του ο Γ. Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε, ανάμεσα στα άλλα, ότι διαδηλώνουμε και απαιτούμε να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Να σταματήσουν οι εν ψυχρώ δολοφονίες αμάχων που συνεχίζονται για δέκατη μέρα.
Αυτή η σφαγή, σημείωσε, πρέπει να σταματήσει, μπορεί να σταματήσει με τη μαζική καταδίκη και κινητοποίηση των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο. Και συμπλήρωσε: Ενώνουμε τη φωνή μας με τις διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο. Πάνω από 50 κομμουνιστικά κόμματα πρωτοστατούμε σε αυτήν την προσπάθεια. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η αιματοχυσία του λαού της Παλαιστίνης. Καταγγέλλουμε τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Χωρίς τη δική τους στήριξη, ανοχή και κάλυψη δε θα μπορούσαν να γίνουν αυτά τα εγκλήματα. Οι ΗΠΑ, εξισώνοντας τους θύτες με τα θύματα, ενισχύουν επιπλέον το Ισραήλ χρηματοδοτώντας την ισραηλινή αντιπυραυλική ομπρέλα Σιδερένιος Στόλος. Την ίδια στιγμή, η ΕΕ αναπτύσσει συνεργασία με το Ισραήλ σε στρατιωτικό, οικονομικό, πολιτικό επίπεδο.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καταλήγοντας, ο Γ. Πρωτούλης τόνισε: Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ. Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης και να αποτραπούν χερσαίες επιχειρήσεις. Να γκρεμιστεί το τείχος διαχωρισμού, να σταματήσουν οι εποικισμοί, να γυρίσουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους. Να υπάρξει παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.Λίγο μετά από τις εφτά, οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν από το σταθμό του μετρό της Πανόρμου προς την Ισραηλινή Πρεσβεία. Με συνθήματα, όπως «ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή, έξω από τη Γάζα οι Ισραηλινοί», «αλληλεγγύη στην πάλη των λαών», «κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», οι διαδηλωτές πορεύτηκαν μέχρι την Πρεσβεία του Ισραήλ.
Εξω από την Πρεσβεία, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, σε παρέμβασή του, τόνισε ότι το Ισραήλ έχει πλάτες από ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Τους λέμε, σημείωσε, ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε ούτε σφαγές, ούτε κατοχή. Συμπλήρωσε ότι προχτές το Ευρωκοινοβούλιο με ένα κατάπτυστο ψήφισμά του αθωώνει αυτούς που βομβαρδίζουν και καταδικάζει το λαό της Παλαιστίνης. Κάλεσε να δυναμώσει η πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς για να παρθούν ψηφίσματα καταδίκης του Ισραήλ και αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.
Στη Θεσσαλονίκη
Την αλληλεγγύη του στο λαό της Παλαιστίνης που δίνει υπεράνθρωπη μάχη ενάντια στο θάνατο που σκορπούν τα ισραηλινά βομβαρδιστικά, διαδήλωσε χτες βράδυ και ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης που συμμετείχε μαζικά στο συλλαλητήριο της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου χαιρέτισε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης Σούτκι Ασόκι, ενώ κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ακολούθησε μαχητική πορεία προς το αμερικανικό προξενείο. Με τα πανό και τα συνθήματα ο λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης κατήγγειλαν ότι «οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «ΝΑΤΟ - Ισραήλ δολοφονούν, κυβέρνηση - ΕΕ χειροκροτούν» και απαίτησαν «λευτεριά στην Παλαιστίνη».
Αγωνιστική παρέμβαση οργάνωσαν την Τετάρτη το βράδυ οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και στο Βόλο. Ανάρτησαν ένα μεγάλο πανό στον κυματοθραύστη απαιτώντας «να σταματήσει τώρα η σφαγή στην Παλαιστίνη» και έκαναν εξόρμηση με την Κοινή Ανακοίνωση που μέχρι σήμερα υπογράφουν σχεδόν 50 Κομμουνιστικά και Εργατικά κόμματα απ' όλο τον κόσμο.