Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

«Τη σφαγή στη Γάζα κάνουνε μαζί ΗΠΑ, Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί»

 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 25 Ιούλη 2014
  • Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό διοργάνωσαν χτες η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ. Στην κεφαλή της πορείας ήταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και ο Παλαιστίνιος πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι.
  • Χτες ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε σχολείο καταφύγιο του ΟΗΕ στη Βόρεια Γάζα, με 15 νεκρούς και 200 τραυματίες.
Μαζική διαδήλωση χτες από τους κομμουνιστές της Αττικής, που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό
Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό διοργάνωσαν χτες η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ. Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 7.30 το βράδυ στο σταθμό Πανόρμου του Μετρό και στη συνέχεια πορεύτηκαν μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία. Στην κεφαλή της πορείας ήταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του, Θοδωρή Χιώνη και ο Παλαιστίνιος πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι.
Με συνθήματα όπως «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών - Κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «Ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Φονιάδες, ναζί, Ισραηλινοί», «Τη σφαγή στη Γάζα κάνουνε μαζί ΗΠΑ, Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί» οι διαδηλωτές πορεύτηκαν μέχρι την πρεσβεία του Ισραήλ. Εκεί σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, τόνισε ότι «απαιτούμε να σταματήσει τώρα η σφαγή του λαού της Παλαιστίνης. Στη Γάζα από ξηρά, αέρα και θάλασσα το κράτος του Ισραήλ δολοφονεί εκατοντάδες πλέον αθώα θύματα. Σ' αυτή του την ενέργεια έχει την ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ. Εχει την ανοιχτή στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης που συνεχίζει να υλοποιεί τις αναβαθμισμένες στρατιωτικές, πολιτικές και οικονομικές συμφωνίες με το κράτος - δολοφόνο. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για να αποκτήσει πατρίδα. Σ' αυτές τις στιγμές πρέπει να καταδικαστούν όποιες πολιτικές θέσεις παίρνουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους θύτες και στα θύματα. Μπροστά μας γίνεται ένα έγκλημα που έχουν οργανώσει ιμπεριαλιστές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης. Αυτό το έγκλημα αφορά και το δικό μας λαό. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, την οργάνωση της αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, αλλά και τον αγώνα για την απεμπλοκή από τις συμφωνίες με το κράτος - δολοφόνο. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!».
Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών Αθήνας και πολλοί Παλαιστίνιοι με τις οικογένειες τους που ζουν στην Αθήνα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Στη δήλωση από το χτεσινό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό
 Στους δρόμους για να σταματήσει το αίσχος
Στη δήλωση από το χτεσινό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημείωσε:
«Δυναμώνει καθημερινά η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό ενάντια στα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ. Ο ελληνικός λαός, το ΚΚΕ, όλοι οι δημοκράτες, οι προοδευτικοί άνθρωποι, οι άνθρωποι καλής θέλησης της πατρίδας μας βρίσκονται στο πλευρό του αγωνιζόμενου Παλαιστινιακού λαού. Για να βάλουμε επιτέλους τέρμα στην αιματοχυσία, για να σταματήσει η κατοχή, για να σταματήσει ο εποικισμός, για να υπάρξει ένα βιώσιμο, ανεξάρτητο, πραγματικό παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ, ισότιμο κράτος, αναγνωρισμένο μέλος του ΟΗΕ. Θα βρισκόμαστε καθημερινά στους δρόμους μέχρι να σταματήσει αυτό το αίσχος, ενάντια στους αμάχους, ενάντια σε ένα λαό που παλεύει για το δίκιο του, που παλεύει για τη δική του πατρίδα».
 ΜΑΡΟΥΑΝ ΤΟΥΜΠΑΣΙ Η επίθεση πρέπει να σταματήσει αμέσως
Για την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα του λαού του ευχαρίστησε ο Παλαιστίνιος πρέσβης
Από τη διαδήλωση ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής Μαρουάν Τουμπάσι δήλωσε: «Ευχαριστούμε την ηγεσία του ΚΚΕ, τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και τα στελέχη του Κόμματος, τα στελέχη της ΚΝΕ, τις προοδευτικές δυνάμεις της Ελλάδας που στέκονταν πάντα και εξακολουθούν να στέκονται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού και το δίκαιο αγώνα που διεξάγει. Η στάση του ΚΚΕ πηγάζει από τις Αρχές και την Ιστορία του και τις σταθερές αξίες που έχει. Ζούμε τη 18η μέρα της βάρβαρης επίθεσης κατά του Παλαιστινιακού λαού που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας. Σήμερα σ' ένα σχολείο που στεγάζονταν πρόσφυγες από τη Διεθνή Υπηρεσία Αρωγής είχαμε 78 μάρτυρες σε μια νέα σφαγή που διεξάγει ο ισραηλινός στρατός. Εχουμε τουλάχιστον 800 μάρτυρες και 4.000 τραυματίες, όπου οι δυνάμεις του Ισραήλ χρησιμοποιούν όλα τα μέσα της καταστροφής. Αυτή η επίθεση πρέπει να σταματήσει άμεσα. Είναι ευθύνη της Διεθνούς Κοινότητας και όλων των προοδευτικών δυνάμεων και στην Ελλάδα συγκεκριμένα. Τουλάχιστον για να παρέμβει η ελληνική κυβέρνηση, μέσω των διπλωματικών καναλιών, για το σταμάτημα τουλάχιστον αυτής της επίθεσης. Η μόνη οδός για την ειρήνη βρίσκεται μέσω των προτάσεων του ΚΚΕ για τον τερματισμό της κατοχής, για την ίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του '67».