Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ωρωπός: Να σταματήσει η δημοτική φοροληστεία απαιτεί η Λαϊκή Συσπείρωση

ΠΗΓΗ 902.gr   Δημοσίευση: Σάβ, 18/10/2014 - 23:12

 Την επαναφορά της δημοτικής φορολογίας στην προ - Καλλικράτη περίοδο με ταυτόχρονη εξίσωση των δημοτικών τελών στην χαμηλότερη κλίμακα απαίτησε η Λαϊκή Συσπείρωση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ωρωπού. Η δημοτική αρχή εισηγήθηκε την διατήρηση των δημοτικών τελών στα προηγούμενα επίπεδα. Επί θητείας κου Οικονομάκου όμως αυξήθηκαν από 20% έως και 300% σε σχέση με την προ - Καλλικράτη εποχή, ενώ το εισόδημα των εργατικών οικογενειών, την ίδια περίοδο, μειώθηκε 40%.
Η Λαϊκή Συσπείρωση απαίτησε επίσης:
  • Απαλλαγή από τα τέλη των ανέργων για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
  • Την απαλλαγή και έκπτωση σε ευπαθείς ομάδες, 50% μείωση των τελών για τους επαγγελματίες με ετήσια κέρδη έως 20.000 €.
  • Την μεγαλύτερη φορολόγηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων που εδρεύουν στην επικράτεια του δήμου.
  • Την διαγραφή χρεών παρελθόντων ετών για επαγγελματίες και λαϊκά νοικοκυριά, που βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Την διεκδίκηση και κάλυψη των πόρων μέσω κρατικής επιχορήγησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την εισήγηση της δημοτικής αρχής την υπερψήφισαν και δημοτικοί σύμβουλοι της «αντιπολίτευσης», μαζί τους και ο δημοτικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό και τους φορείς του δήμου, οργανωμένα και μαζικά, μέσα από τα Σωματεία και τους μαζικούς φορείς τους να οργανώσουν την πάλη τους και τις διεκδικήσεις τους απέναντι και στη Δημοτική Αρχή που δεν απαλλάσσει όσους πλήττονται από την κρίση, που διατηρεί την υψηλή φορολογία.