Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Παρέμβαση του Κ. Παπαδάκη στην ΕΡΤ1

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Τετ, 16/09/2015 - 10:40
Την πλαστή πραγματικότητα που παρουσιάζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου κατήγγειλε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1 το πρωί της Τετάρτης 16 Σεπτέμβρη 2015, τονίζοντας ότι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης όχι μόνο τσακίζει το λαό, αλλά πριμοδοτεί τους επιχειρηματικούς ομίλους, τράπεζες, εφοπλιστές και άλλα τμήματα του κεφαλαίου, που θησαύριζαν και τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Κώστας Παπαδάκης έφερε ως παράδειγμα τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι το πακέτο Γιούνκερ των 35 δισ. ευρώ που συνοδεύει το 3ο μνημόνιο θα επιφέρει ανάσα στο λαό. Υπενθύμισε ότι αυτά είναι πάγια κονδύλια της ΕΕ και μάλιστα το 2007-2013 το πακέτο αυτό ήταν στα 42 δισ. ευρώ και η απορροφητικότητά τους έφθασε στο 90%. Όμως, από αυτά τα χρήματα ούτε ο λαός ανακουφίστηκε ούτε σταμάτησαν οι επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης για την εργατική λαϊκή οικογένεια ούτε πήρε ανάσα ο εργαζόμενος και ο άνεργος. Αντίθετα «μπούκωσαν» με ζεστό χρήμα και επιδοτήσεις οι επιχειρηματικοί όμιλοι και το μεγάλο κεφάλαιο. 


Αυτή την πολιτική που έχει ζήσει ο λαός και έχει πλέον εμπειρία τι σημαίνει να είναι τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια των μονοπωλίων, πρέπει να καταδικάσει με την ψήφο του στις επικείμενες εκλογές, υπογράμμισε ο Κώστας Παπαδάκης, καλώντας εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα να ενισχύσουν το ΚΚΕ.