Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Παρέμβαση της Δ. Μανωλάκου στο «Mega»

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Πέμ, 24/09/2015 - 10:19

Τα αντιλαϊκά μέτρα θα έρθουν στον πρώτο μήνα διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με άμεσες επιπτώσεις στα λαϊκά εισοδήματα, επισήμανε μεταξύ άλλων, η Διαμάντω Μανωλάκου μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «Mega» το πρωί της Πέμπτης 24 Σεπτέμβρη 2015, καλώντας εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα να οργανώσουν εστίες αντίστασης απέναντι στα μέτρα, να μη σκύψουν το κεφάλι, αλλά να αγωνιστούν για την απόκρουσή τους. 

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, η Δ. Μανωλάκου προειδοποίησε ότι η πολιτική που εφαρμόζεται δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, επικαλούμενη την απόφαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να αγοράσει σάκους για μεταφορά σορών. Η έγκριση ποσών χθες, από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, επισήμανε ότι είναι για την ανάσχεση των προσφύγων με την ένταση της καταστολής σε βάρος τους, ενώ κατήγγειλε ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ που ξεριζώνουν τους λαούς με τις ιμπεριαλιστικές τους επεμβάσεις ανά τον κόσμο και τις ελληνικές κυβερνήσεις που τις στηρίζουν. 

Επανέλαβε τα αιτήματα του ΚΚΕ, για απευθείας πτήσεις που θα μεταφέρουν τους πρόσφυγες από τα νησιά τον τόπο προορισμού, την επίσπευση των διαδικασιών για γρήγορη απονομή των χαρτιών τους, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, σίτισης και στέγασης και καμία εφαρμογή των κανόνων των Συνθηκών Δουβλίνου και Σένγκεν.