«Αφού ο κ. Καμμένος θα μάθει τον κ. Τσίπρα να γράφει και με το δεξί και μετά τα 222 "ναι" στο χειρότερο μνημόνιο, η πραγματικότητα της επόμενης ημέρας είναι ότι έχουμε μια ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που, είτε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είτε με την αξιωματική αντιπολίτευση και τους δορυφόρους τους, θα εφαρμόσουν το 3ο χειρότερο μνημόνιο, το οποίο έρχεται να σαρώσει ό,τι έχουν αφήσει από τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη ζωή μας», υπογράμμισε  μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1» ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

«Η προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν δεδομένη από τη στιγμή που αποδέχεται τους παράγοντες που βασανίζουν τις λαϊκές οικογένειες, δηλαδή τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, αφού δέχεται η οικονομία να υπηρετεί την κερδοφορία των μονοπωλίων», τόνισε ο Θ. Χιώνης, επισημαίνοντας ότι «η μεγαλύτερη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οδηγεί λαϊκό κόσμο που πίστευε ότι μπορούν να καταργηθούν τα μνημόνια, να τα αποδεχτεί ή να τον αποστρατεύσει, να τον οδηγήσει στην απογοήτευση και την παραίτηση».
Αναφερόμενος στους αγώνες, αλλά και τις εκλογικές αναμετρήσεις των προηγούμενων χρόνων και τα αποτελέσματά τους, είπε ότι «η ζωή του λαού δεν βελτιώθηκε, γιατί η επιλογή του λαού δεν ήταν συνδεδεμένη με το στόχο για τη λαϊκή εξουσία». Εξηγώντας ότι «μόνο τότε μπορεί να γίνει αποτελεσματική η πάλη  και η επιλογή του λαού, γιατί μόνο τότε μπορούμε να πιάνουμε το σύστημα και την εκάστοτε κυβέρνηση από το λαιμό, ώστε και να έχουμε και σήμερα κατακτήσεις που να υπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα, τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες που μπορούν να ικανοποιηθούν και ταυτόχρονα να ανοίγουν το δρόμο για να ανατρέψουμε και να ξεμπερδεύουμε  με όλους αυτούς τους παράγοντες που δυσχεραίνουν τη ζωή μας, δηλαδή το κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Μοναδική πραγματική αντιπολίτευση που θα εκφράζει τα εργατικά, λαϊκά και νεανικά συμφέροντα από αύριο θα είναι το ΚΚΕ. Από την επόμενη μέρα είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε και να αντιμετωπίσουμε τον άγριο μνημονιακό χειμώνα που είναι μπροστά μας» τόνισε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, επισημαίνοντας ότι «είναι κρίσιμο ζήτημα, ένας κόσμος ο οποίος τις τελευταίες μέρες λόγω της πόλωσης και των διλημμάτων,  ένας κόσμος που οδηγείται στην αποχή, με μια δικαιολογημένη αποστροφή από τις λειτουργίες του αστικού πολιτικού συστήματος, να συναντηθεί με το ΚΚΕ για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο αστικό πολιτικό σύστημα, όλες αυτές τις λειτουργίες, τη σαπίλα και τα αδιέξοδα αυτού του συστήματος, για να το ανατρέψουμε και να διαμορφώσουμε νέους λαογέννητους θεσμούς που να ικανοποιούν μια παραγωγή και μια οικονομία που θα έχει στο επίκεντρο τις εργατικές λαϊκές ανάγκες».