Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Παρέμβαση του Γ. Γκιόκα στην ΕΡΤ

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Δευ, 21/09/2015 - 11:22 Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 21/09/2015 - 14:35

Στην πολύ σκληρή πραγματικότητα της επόμενης μέρας των εκλογών αναφέρθηκε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας 21 Σεπτέμβρη 2015, επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ θα συμβάλει στην οργάνωση του λαού και των εργαζομένων στην επίθεση που έρχεται. 

Επισήμανε ότι στην προεκλογική περίοδο επιστρατεύθηκαν ψεύτικα και εκβιαστικά διλήμματα του παλιού δικομματισμού προκειμένου να εγκλωβιστεί ο λαός και να κρυφτεί η στρατηγική ταύτιση των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ. 


Τόνισε ότι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ καπηλεύτηκαν τον αγώνα των εργαζομένων που εκδηλώθηκε τα προηγούμενα χρόνια κατά του μνημονίου και καλλιεργώντας αυταπάτες για απαλλαγή από τα μνημόνια και τη λιτότητα -εντός της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης- οδήγησε το λαό να επιλέξει την ηπιότερη διαχείριση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Το ΚΚΕ θα κάνει αυτό που υποσχέθηκε στο λαό, υπογράμμισε ο Γ. Γκιόκας, μια μαχητική, εργατική λαϊκή αντιπολίτευση, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα θα ζητούν την επίσπευση των μνημονίων και κάλεσε τους εργαζόμενους να μην παραιτηθούν από τον αγώνα και την αντίσταση, ώστε να εμποδιστούν τα μέτρα που έρχονται και να ανοίγει ο δρόμος για ριζικές ρήξεις και ανατροπές του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που μόνο δεινά φέρνει για το λαό.