Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΠΣΟ: Αλληλεγγύη στους απεργούς της «Coca - Cola»ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2015

Στην Πράγα συνεδρίασε το Ευρωπαϊκό Γραφείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας με τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ, στις 10 Σεπτέμβρη. Το Ευρωπαϊκό Γραφείο, μεταξύ άλλων, κατέληξε σε ψήφισμα αλληλεγγύης προς τον αγώνα των απεργών της «Coca - Cola» στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ άλλων, το μήνυμα αναφέρει:
«Η Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Γραφείου της ΠΣΟ, που συνήλθε πρόσφατα στην Πράγα, μεταφέρει την ταξική αλληλεγγύη και συμπαράσταση των μελών και φίλων της ΠΣΟ στην Ευρώπη, στον ηρωικό αγώνα που εδώ και δύο χρόνια οργανώνεται ενάντια στις μαζικές απολύσεις, στις πολιτικές των μεγάλων πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρα της Ευρώπης βρίσκονται αντιμέτωποι με τη βάρβαρη επίθεση των μονοπωλίων και της ΕΕ.

Ο αγώνας των απεργών εργαζομένων της "Coca - Cola" δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη, της αλληλεγγύης, της ενότητας, της αποφασιστικότητας, της πίστης στο δίκαιο του αγώνα. Οι απεργοί που απεργούν δύο χρόνια τώρα, παρά τα βιοποριστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στηρίζονται στην αλληλεγγύη των συναδέλφων για την επιβίωσή τους και με πίστη στο δίκιο τους οργανώνουν διάφορες μορφές δράσης, όπως είναι το μποϊκοτάζ των προϊόντων της "Coca - Cola" αυξάνοντας την πίεση προς την εταιρεία.
Σας διαβεβαιώνουμε και πάλι ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνετε και μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη, της συσπείρωσης και του ανυποχώρητου ταξικού αγώνα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για να οικοδομηθεί ξανά η ελπίδα για μια διαφορετική πορεία».